15 Οκτωβρίου 2012

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ


ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 16/10, ΑULA, 12:30


Πρώτη μέρα μαθημάτων και το πρώτο κείμενο που πέφτει στα χέρια σου, σε καλεί στη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Φοιτητών Φιλοσοφικής. Αμέσως, αμέσως, το ερώτημα που προκύπτει είναι ένα:

      Γιατί πρέπει να βρίσκομαι κι εγώ εκεί;

Δίνοντας τη δική μας απάντηση…

Ξεκινώντας απ' τα βασικά:


ΓΙΑΤΙ είμαστε όλοι μέλη (αυτομάτως με την εγγραφή μας στη Σχολή) του Συλλόγου Φοιτητών Φιλοσοφικής ''Κώστας Βάρναλης'' που έχει πρωταγωνιστήσει σε όλα τα κινήματα της γενιάς μας και διασφαλίζει τα ενιαία μας συμφέροντα.
ΓΙΑΤΙ η Γενική Συνέλευση αποτελεί το ανώτερο όργανο του Συλλόγου μας με αποφασιστικό χαρακτήρα, μέσω του οποίου οι φοιτητές συνεδριάζουν κι οργανώνονται για κάθε σοβαρό ζήτημα που απασχολεί τη φοιτητική κοινότητα.


ΓΙΑΤΙ σε μια εποχή όπου η πολιτική ταυτίζεται με την διαπλοκή, η απάθεια και η αδιαφορία επιβραβεύονται, ο ανταγωνισμός και η ιδιώτευση καλλιεργούνται αποδεικνύουμε ότι με τη συμμετοχή μας απομονώνουμε τέτοιες λογικές. Παλεύουμε από κοινού για το μέλλον της γενιάς μας!  

Προχωρώντας στα ειδικά:


ΓΙΑΤΙ το δημόσιο και δωρεάν πανεπιστήμιο δέχεται επίθεση. Οι φοιτητικές παροχές (σίτιση, στέγαση, συγγράμματα) καταργούνται. Άμεσο παράδειγμα η παύση της δωρεάν διανομής συγγραμμάτων από το επόμενο εξάμηνο και η εισαγωγή ενοικίου στις φοιτητικές εστίες.

ΓΙΑΤΙ στις 22/10 και στις 24/10 ψηφίζονται τα Συμβούλια Διοίκησης. Οι νέες διοικήσεις, αποτελούμενες από εξωπανεπιστημιακά στοιχεία, επιδιώκουν να εφαρμόσουν τις πλέον σκληρές διατάξεις για τις σπουδές και τη καθημερινότητά μας. Χρέος μας να μπλοκάρουμε την εκλογή τους!

ΓΙΑΤΙ  η ανεργία στους νέους εκτοξεύεται στο 54% και αφορά μια πραγματικότητα που αντιμετωπίζουμε όλοι μας. Γιατί στην πανεργατική  απεργία στις 18/10 η δική μας γενιά θα πρέπει να διεκδικήσει στους δρόμους το μέλλον που της στερούν!

ΓΙΑΤΙ σε μία κοινωνία όπου η κυβέρνηση απαγορεύει τις συναθροίσεις, τα τάγματα της Χρυσής Αυγής παρελαύνουν ανενόχλητα, αμφισβητείται το δικαίωμα της ελευθερίας λόγου και της καλλιτεχνικής έκφρασης οφείλουμε να σπάσουμε το τείχος της σιωπής και να αγωνιστούμε για την αξιοπρέπειά μας.


Και να ΓΙΑΤΙ πρέπει να είμαστε…
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 16/10, AULA, 12:30