25 Οκτωβρίου 2012

"Ποιος είπε το πραγματικό ΟΧΙ;" Κείμενο της ΣΑΦ με αφορμή την επέτειο της εθνικής γιορτής της 28ης Οκτώβρη



Ποιός είπε το πραγματικό όχι;
Η φετινή επέτειος της 28ης Οκτωβρίου έρχεται σε μια περίοδο κοινωνικού αναβρασμού που έφεραν τα τρια χρόνια συνεχόμενης επίθεσης κατά του ελληνικού λαού από τις πολιτικές της ΕΕ,του ΔΝΤ και των ντόπιων συνεργατών τους. Σε αυτή την ιδιαίτερη συγκυρία, οι ιστορικές αντιπαραθέσεις που ανοίγονταν κάθε χρόνο αποκτούν ειδική φόρτιση καθώς μέσα στην κρίση τα εθνικιστικά αντανακλαστικά έχουν οξυνθεί. Γι’ αυτό και είναι αναγκαίο, τη στιγμή που βλέπουμε τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής να υμνούν τους δολοφόνους ταγματασφαλίτες-συνεργάτες των Γερμανών, να ανατρέχουμε στα ιστορικά γεγονότα.
 
Το «ΟΧΙ» του Μεταξά και το ΟΧΙ του ελληνικού λαού


Ο ελληνικός λαός έλεγε, στη μεγάλη του πλειοψηφία, ότι αν ένας Έλληνας είναι ικανός να πει ναι στους Ιταλούς αυτός θα ήταν ο Μεταξάς, καθώς ήταν πάντοτε θαυμαστής του ιταλικού φασισμού και του γερμανικού ναζισμού.Τελικά,όμως,κάτω από την πίεση των βρετανικών συμφερόντων και της λαϊκής θέλησης, αναγκάστηκε να πει το ιστορικό «ΟΧΙ». Στην πραγματικότητα,ήταν ο λαός που πήρε στους ώμους του το ΟΧΙ, πλημμυρίζοντας του δρόμους της Αθήνας, κάνοντας μεγαλειώδεις διαδηλώσεις με κεντρικό σύνθημα «Θάνατος στο φασισμό» και   πολεμώντας ανυποχώρητα στα βουνά της Αλβανίας.



Να κάνουμε  τις παρελάσεις τους πορείες μας!

Σε αυτή την δύσκολη περίοδο για τον λαό, η φετινή επέτειος της 28ης Οκτωβρίου πρέπει να πιάσει το νήμα της ιστορικής της παρακαταθήκης και να συνδεθεί με τους λαϊκούς αγώνες, με την αντίσταση απέναντι στα βάρβαρα μέτρα που αναιρούν τα δημοκρατικά κεκτημένα, εξαθλιώνοντας την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα. Οφείλουμε αυτή τη μέρα να δηλώσουμε άλλη μια φορά την αντίθεσή μας την υποτέλεια και στο φασισμό. Οφείλουμε να κάνουμε τις παρελάσεις τους πορείες μας!