29 Οκτωβρίου 2012

Η ΣΑΦ συνεχίζει τις προβολές ταινιών, στο στέκι της! Γι αυτή την εβδομάδα, "Το τρίο της Μπελβίλ", Πέμπτη 1/11

Η ΣΑΦ σας καλεί στο στέκι της, στον 5ο όροφο ( δίπλα από το σπουδαστήριο ψυχολογίας) για μια νέα κινηματογραφική περιπλάνηση! Αυτή τη βδομάδα βλέπουμε μαζί… 

“Το τρίο της Μπελβίλ”
Πέμπτη 1/11
  Κατά τη διάρκεια του ποδηλατικού γύρου της Γαλλίας, ο Σαμπιόν πέφτει θύμα απαγωγής από τη Μαφία και καταλήγει στη Νέα Υόρκη. Οι απαγωγείς του όμως υπολογίζουν χωρίς την φοβερή και τρομερή γιαγιά του, τη μαντάμ Σόζα, η οποία με ανεξάντλητη υπομονή και αποφασιστικότητα, ξεκινά μια αποστολή διάσωσης, μαζί με ένα τρίο γερασμένων πια σταρ της μουσικής, το επώνυμο Τρίο της Μπελβίλ.
Το animation είναι ένας από τους κατεξοχήν εφευρετικούς τρόπους να μας μιλήσει το Σινεμά για την κοινωνία, την πολιτική και την φιλοσοφία. Ο Σιλβάν Σομέ, ήδη με αυτή την πρώτη του ταινία -ένα γαλλικό καρτούν απαράμιλλης αξίας και ομορφιάς-καταφέρνει αυτό που σίγουρα κάθε σκηνοθέτης animation ονειρεύεται στο ξεκίνημα της καριέρας του, να δημιουργήσει μια ταινία με προσωπικό ύφος που θα απευθύνεται σε ενήλικο κοινό και που θα συνδυάζει τη δράση με τις κοινωνικοπολιτικές αιχμές.

ΏΡΑ ΈΝΑΡΞΗΣ 15:00
Σας περιμένουμε!!!