15 Οκτωβρίου 2012

Η ξεπουλημένη ΠΟΣΔΕΠ στηρίζει τα Συμβούλια Διοίκησης

Η δοσίλογη ΠΟΣΔΕΠ καλεί με ανακοίνωσή της τα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα να στηρίξουν τη διαδικασία των εκλογών των Σ.Δ για την ''αναβάθμιση'' των πανεπιστημίων. Παραδομένη εδώ και χρόνια στις επιταγές των κυβερνήσεων για την αντιεκπαιδευτική αναδιάρθρωση (άλλωστε ας μην ξεχνάμε ότι σύμφωνα με πληροφορίες των wikileaks η αμερικάνικη πρεσβεία είχε συναντήσεις με την ΠΟΣΔΕΠ στο πλαίσιο του σχεδιασμού της αναδιάρθρωσης) καταβάλλει κάθε προσπάθεια για την επιτυχή εφαρμογή του νόμου Αρβανιτόπουλου.
 Όλοι/ες στις 22/10 μπλοκάρουμε τα Σ.Δ για το ΕΚΠΑ!

αναδημοσίευση από newsbeast.gr


Η ΠΟΣΔΕΠ καλεί τους Πανεπιστημιακούς για τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή

Η Ομοσπονδία των Πανεπιστημιακών (ΠΟΣΔΕΠ) απευθύνει έκκληση προς όλα τα μέλη ΔΕΠ των Πανεπιστημίων να συμμετάσχουν στις εκλογικές διαδικασίες σε όλα τα Ιδρύματα, για την ανάδειξη των Συμβουλίων.

Σε ανακοίνωσή της, η Ομοσπονδία καλεί τους Πανεπιστημιακούς για τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή, η οποία -όπως τονίζει- θα ενισχύσει τα νέα Συμβούλια Ιδρύματος στην προσπάθεια αναβάθμισης.

Χαρακτηριστικά, μάλιστα, σημειώνει: «Καλούμε, επιπλέον, όλα τα μέλη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας με τη στάση τους να διασφαλίσουν την ομαλή και άψογη διεξαγωγή των εκλογών.

Ακρότητες και αντιδημοκρατικές πράξεις, όπως αυτές που βιώσαμε την περασμένη Άνοιξη, θα πλήξουν το κύρος του Δημόσιου Πανεπιστημίου, δίδοντας έτσι ισχυρότατο άλλοθι στους επικριτές του και γενικότερα στέλνοντας πολύ αρνητικά μηνύματα στη νέα γενιά και την έντονα χειμαζόμενη αυτή την εποχή ελληνική οικογένεια, των Πανεπιστημίων μας».

«Επειδή η χώρα βρίσκεται στη σοβαρότερη και βαθύτερη κρίση από δεκαετίες, το Ελληνικό Πανεπιστήμιο και οι Λειτουργοί του οφείλουν να υπερβούν το συντομότερο δυνατόν την εσωστρεφή περιδίνηση, την οποία βιώνουν την παρούσα δεκαετία και τη θεσμική διάλυση της τελευταίας περιόδου.

Οι εκλογικές διαδικασίες για τα Συμβούλια Ιδρύματος, πρέπει να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατόν, αναδεικνύοντας ως Συμβούλους τα πλέον δημιουργικά ακαδημαϊκά στελέχη τού κάθε Ιδρύματος. Η θετική αυτή εξέλιξη θα αποτελέσει το πρώτο καθοριστικό βήμα σε μια πορεία συνολικής αναβάθμισης τού Ελληνικού Δημόσιου Πανεπιστημίου», καταλήγει η ανακοίνωση της ΠΟΣΔΕΠ.