Πολιτικό-Πολιτιστικό στέκι ΣΑΦ

Το πολιτικό-πολιτιστικό στέκι ΣΑΦ βρίσκεται στον 5ο όροφο της Φιλοσοφικής (αίθουσα 536), δίπλα από το σπουδαστήριο Ψυχολογίας. Είναι ο χώρος όπου συζητάμε, ΣΧΗΜΑτιζόμαστε, δημιουργούμε και ψυχαγωγούμαστε. Οι διαδικασίες που διεξάγονται στο στέκι είναι ανοιχτές για κάθε φοιτητή της Φιλοσοφικής που θέλει να τις παρακολουθήσει και να συμβάλει σε αυτές.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΒΟΛΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΟΕΜΒΡΙΟΑφιέρωμα στο "animation"!!!                              

Το “animation” είναι ένας από τους κατεξοχήν εφευρετικούς τρόπους να μας μιλήσει ο κινηματογράφος για την κοινωνία, την πολιτική και την φιλοσοφία! Με τέσσερις χαρακτηριστικές “animation movies” σας περιμένουμε στο στέκι μας στον 5ο όροφο (δίπλα από το σπουδαστήριο ψυχολογίας) για μία κινηματογραφική περιπλάνηση...
Πέμπτη 1/11 “Το τρίο της Μπελβίλ”

Ένα γαλλικό καρτούν που απευθύνεται σε ενήλικο κοινό και συνδυάζει τη δράση με τις κοινωνικοπολιτικές αιχμές. Ο Σαμπιόν πέφτει θύμα απαγωγής από τη Μαφία. Οι απαγωγείς του όμως υπολογίζουν χωρίς την φοβερή και τρομερή γιαγιά του, η οποία ξεκινά μια αποστολή διάσωσης...

         

Πέμπτη 8/11 Persepolis

Το «Περσέπολις» προσφέρει στο θεατή ένα πορτρέτο για τη ζωή στο Ιράν. Μία πολιτικοποιημένη ιστορία για το σύγχρονο Ιράν, που αναδεικνύεται εκπληκτικά μέσα από την απλότητα των σκίτσων.Πέμπτη 22/11 “ Μια γάτα στο Παρίσι”

Στο Παρίσι, μία γάτα ζει διπλή ζωή. Τι συμβαίνει όταν η μικρή Ζοε, το αφεντικό της, πέφτει θύμα απαγωγής...  Εύστοχη κοινωνικοπολιτική ταινία που καταδεικνύει τη δράση των παραοικονομικών κυκλωμάτων και των συμμοριών της νύχτας.


 
Πέμπτη 29/11 Illusionist

Ο «Θαυματοποιός», ένας Γάλλος ταχυδακτυλουργός που αναγκάζεται να φτάσει μέχρι τη Βόρεια Βρετανία για να βρει κοινό, γοητεύει με τα τρικ του τη νεαρή Αλίκη. Τρυφερό, μελαγχολικό, αστείο, απέσπασε το ευρωπαϊκό βραβείο “animation” το 2010!


η συνέχεια εδώ...