7 Νοεμβρίου 2012

Βουλευτής της Χ.Α. χαρακτηρίζει το "Πολυτεχνείο" ως κωμική ιστορία. Η βεβύλωση της επετείου αυτής δεν μπορεί να μείνει αναπάντητη.


Σοκαρισμένοι ακούσαμε μια χυδαία αναφορά του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Χ. Παππά:
"Σε λίγες ημέρες θα έχουμε όλοι τη χαρά να απολαύσουμε τις κωμικές ιστορίες του περίφημου μύθου του Πολυτεχνείου. Όλοι ξέρουμε ότι το Πολυτεχνείο ήταν ένας μοχλός πίεσης των αμερικανοσιωνιστών για να δημιουργήσουν μία κατάσταση κρίσης στην Ελλάδα. Δεν ήταν μια αυθόρμητη φοιτητική εξέγερση, όπως θέλουν να λένε. Όλοι λοιπόν θα απολαύσουμε αυτές τις ιστορίες..."

Είναι αρκετά δύσκολο να αποδείξεις πως δεν είσαι ελέφαντας. Εμείς αυτό που θα σχολιάσουμε είναι ότι οι μανάδες των αδικοχαμένων νεκρών της βραδιάς του πολυτεχνείου και της 7ετίας γενικότερα δε θεωρούν καθόλου "κωμική ιστορία" το χαμό  των παιδιών τους. Όπως, ούτε "κωμική ιστορία" ήταν τα βασανιστήρια, οι φυλακίσεις και οι εξορίες. Μα κυρίως, η λιγότερο "κωμική ιστορία" είναι το φωτισμένο σύνθημα "Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία", το οποίο αν και λιτό, περιγράφει τόσο εύστοχα τους διακαείς πόθους του ελληνικού λαού. Πόθοι, τους οποίους η χούντα κατέπνιξε.

Όσο για τους Αμερικάνους, αυτό που υποκινούσαν τα χρόνια του ψυχρού πολέμου δεν ήταν οι λαϊκές εξεγέρσεις, αλλά χούντες, σε όποια χώρα της γης ο λαός σήκωνε κεφάλι. Χιλή, Πορτογαλία, Ελλάδα και πάει λέγοντας...

Στο μόνο που θα συμφωνήσουμε με τον Χ. Παππά είναι ότι όντως το Πολυτεχνείο είναι μύθος. Όχι με την έννοια βεβαίως της ιστορικής αμφισβήτησής του γεγονότος αλλά με την έννοια της θρυλικής του υπόστασης. Ένας μύθος ο οποίος δικαίως εξέφρασε τα πιο αγνά συναισθήματα του ελληνικού λαού και ήταν ο κινηματικός του φάρος, κάθε φορά που αυτός διεκδικούσε τα πολυπόθητα "Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία".
Ακούστε τα χυδαία λόγια του χρυσαυγίτη βουλευτή. Από το 4:55 και έπειτα