1 Νοεμβρίου 2012

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΘΕΑΤΡΟΛΟΓΩΝ ΣΕ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ



Ανέκαθεν ο κλάδος των επαγγελμάτων γύρω από το χώρο του θεάτρου είχε περιορισμένες επαγγελματικές προοπτικές. Μια πραγματικότητα η οποία έγινε ιδιαιτέρως πιο έντονη στην εποχή της κρίσης.
Βασική διέξοδος για τους αποφοίτους του τμήματος μας ήταν η εκπαίδευση. Εδώ και δύο χρόνια  δρομολογείται η πλήρης κατάργηση του μαθήματος της θεατρικής αγωγής. Ένα νέο δεδομένο τόσο για όσους έχουν ήδη διοριστεί και οδηγούνται στην εφεδρεία, όσο και για μας. Επί της ουσίας, η στέρηση της διεξόδου του αποφοίτου του τμήματός μας από την εκπαίδευση συνιστά σοβαρότατη υποβάθμιση της αξίας του πτυχίου μας. Πλέον, το πτυχίο μας δε θα έχει κανένα επαγγελματικό αντίκρυσμα, ενώ η όποια κατοχύρωση εξασφαλίζει θα είναι αποκλειστικά ακαδημαϊκή.

Εκτός των άλλων, η δημιουργία ενός σχολείου αποκλειστικά τεχνοκρατικού περιεχομένου, στο οποίο απουσιάζει παντελώς κάθε έννοια πολιτισμού και ανθρωπισμού, ενώ η μοναδική του λειτουργία συνίσταται στο πως θα προετοιμάζει τους φοιτητές για τις εξετάσεις, αναιρεί την όποια ουσιαστική, γόνιμη και κοινωνικά οφέλιμη υπόστασή του.

Με κεντρικό θέμα την κατάργηση του μαθήματος της «θεατρικής αγωγής» αλλά και την γενικότερη πραγματικότητα που βιώνει ο εκπαιδευτικός, ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΑΤΡΟΛΟΓΩΝ (Π.Ε.ΣΥ.Θ),  καλεί μαζί με άλλους επαγγελματικούς και επιστημονικούς φορείς, σε πανελλαδικό συλλαλητήριο διαμαρτυράς, την Παρασκευή 2 Νοέμβρη, στο υπουργείο Παιδείας, στις 12.00.

Ακολουθεί το κάλεσμα:
«Τα Διοικητικά Συμβούλια των Επιστημονικών Φορέων των εκπαιδευτικών  Γαλλικής, Γερμανικής,  Καλλιτεχνικών, Πληροφορικής και Θεατρικών Σπουδών καλούν τους συναδέλφους, τους γονείς και κηδεμόνες και τους εκπαιδευτικούς φορείς σε                                    
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012, στις 12.00 μ.μ., στην έδρα του Υπουργείου
Παιδείας στο Μαρούσι, (Ανδρέα Παπανδρέου 37, Στάση ΗΣΑΠ Νερατζιώτισσα)

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ:
- Να μην περάσει η «γλώσσα» των περικοπών
- Να μην υπάρχει ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΧΩΡΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ
Δύο σχεδόν μήνες μετά το πρώτο χτύπημα του κουδουνιού οι μαθητές και οι μαθήτριές μας στερούνται το αυτονόητο δικαίωμά τους στη μόρφωση, αφού χιλιάδες είναι τα κενά εκπαιδευτικών στα σχολεία.

ΖΗΤΟΥΜΕ:

- Την άμεση κάλυψη των κενών στα σχολεία με μόνιμους διορισμούς, αποσπάσεις και προσλήψεις αναπληρωτών.
- Εθελοντικές μετατάξεις στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση με την εφαρμογή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης των Υπουργών Οικονομικών και Παιδείας (ΦΕΚ, αρ. φύλλου 1493, τ. Β΄, 4 Μαΐου 2012) περί «Σύσταση κλάδων Γαλλικής Γλώσσας, Γερμανικής Γλώσσας, Καλλιτεχνικών Μαθημάτων, Πληροφορικής, Δραματικής Τέχνης και Θεατρικών Σπουδών εκπαιδευτικού προσωπικού Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης».
- Την έναρξη της διαδικασίας των μετατάξεων παράλληλα με τις μεταθέσεις.»