16 Σεπτεμβρίου 2013

ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΣΤΕΛΝΕΙ ΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΤΗΣ ΣΑΜΟΥ!

ΔΕΝ ΠΕΡΝΑ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ! Η ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΔΔΕ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ!
ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!
Η πολύ μαζική απεργιακή συγκέντρωση των καθηγητών της Σάμου (συμμετοχή στην απεργία 95%)  έκανε σήμερα 16/9, στην πλατεία Πυθαγόρα, ομόφωνα δεκτή την πρόταση της απεργιακής επιτροπής για κατάληψη του κτιρίου τη ΔΔΕ με στόχο να μπλοκαριστεί η συνεδρίαση του ΠΥΣΔΕ που καλούνταν για τις 2μ.μ. Αποκλειστικός στόχος της συνεδρίασης αυτής ήταν να διαμορφωθεί λίστα με ονοματεπώνυμα τουλάχιστον 50 συναδέλφων που τους εμφανίζουν ως «ολικά πλεονάζοντες» η οποία θα σταλεί στην Περιφερειακή Διεύθυνση για… τα περαιτέρω! Ο ίδιος ο προϊστάμενος της ΔΔΕ επιβεβαίωσε δημόσια πως αυτός ήταν ο λόγος σύγκλησης του ΠΥΣΔΕ μέσα στην απεργία!

Σαν να μην έφτανε η πρόκληση αυτή το απόγευμα στάλθηκε στο κτίριο της ΔΔΕ εισαγγελέας για να μεταφέρει τις κυβερνητικές απειλές, για τους απεργούς που «παρανομούν» μπλοκάροντας με την κατάληψη τους τη διαμόρφωση της λίστας προγραφών των εκπαιδευτικών.
Η κατάληψη συνεχίζεται! Μαζικά και αποφασιστικά όλοι οι απεργοί απέρριψαν τις απειλές και συσπειρώνονται στον αγώνα!
-  Όχι στις προγραφές-δεν περνούν οι απολύσεις-διαθεσιμότητες-υποχρεωτικές αποσπάσεις, μεταθέσεις, μετατάξεις!
-  Κανείς εκπαιδευτικός δεν περισσεύει
-  Κάτω τα χέρια από το δημόσιο δωρεάν σχολείο
-  Κάτω τα χέρια από τον αγώνα μας!
Καλούμε όλα τα σωματεία, τους γονείς, τους μαθητές, όλους τους φορείς, να συμπαραταχθούν στον αγώνα μας.
Καλούμε την Κεντρική απεργιακή επιτροπή και το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ να εκφράσουν με κάθε τρόπο τη στήριξη τους στον αγώνα μας, να καταγγείλουν την κυβερνητική επιχείρηση τρομοκράτησης και καταστολής της πάλης μας.
Την Τρίτη 17/9 στις 11πμ διοργανώνουμε στον κατειλημμένο χώρο της ΔΔΕ συνέντευξη τύπου!
Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες και χιλιάδες απεργούς συναδέλφους μας σε όλη την Ελλάδα, που όλοι μαζί σήμερα συγκλονίσαμε τη χώρα και όλοι μαζί διαδηλώνουμε:
Τους πιο όμορφους αγώνες μας δεν τους κάναμε ακόμα! Ακόμα πιο μαζικά και αποφασιστικά αύριο και τις επόμενες μέρες! Θα νικήσουμε!
Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Σάμου
Σάμος 16-9-13