19 Σεπτεμβρίου 2013

Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ δεν καταδικάζει τις φασιστικές επιθέσεις!

αναδημοσίευση από alfavita.gr

Συνεχίζει να προκαλεί με τη στάση της η ΔΑΠ σε σειρά συλλόγων σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ, καθώς αρνείται να πάρει θέση καταδίκης των δολοφονικών επιθέσεων της Χρυσής Αυγής, βάζοντας επί της ουσίας πλάτη στους φασίστες.
Στη Στη σχολή Δικτύων στο Βόλο στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ψήφισε «λευκό» σε ψήφισμα για τη δολοφονική επίθεση σε μέλη του ΚΚΕ στο Πέραμα
Στην Πάτρα, στη Φαρμακευτική ψήφισε «λευκό» στην καταδίκη της δολοφονίας του 34χρονου, σε Μηχανικούς Η/Υ, Ιατρική, Φαρμακευτική και Νηπιαγωγούς Πάτρας ψήφισε «λευκό» στην καταδίκη της επίθεσης σε μέλη του ΚΚΕ στο Πέραμα, στο Γεωλογικό Πάτρας τοποθετήθηκε ότι: «… μαύρος και ο κόκκινος φασισμός δεν έχει θέση στα Πανεπιστήμια», σε Παιδαγωγικό, Βιολογικό και Μηχανολόγους Πάτρας απείχε από τη συνεδρίαση των ΔΣ.


Στο ΤΕΙ Καστοριάς, όταν ο εκπρόσωπος της ΠΚΣ κάλεσε το ΔΣ για την καταδίκη των εγκληματικών πράξεων της Χρυσής Αυγής ενάντια στο εργατικό κίνημα, οι δυνάμεις της ΔΑΠ αρνήθηκαν με τη δικαιολογία ότι «δεν υπάρχει χρόνος για να ασχοληθούμε με τέτοια θέματα».
 
σχόλιο της ΣΑΦ:

Το ''λευκό'' δε χωράει ως απάντηση σε τέτοια γεγονότα. Μέση οδός δεν υπάρχει. Δε μας προκαλεί βέβαια καμία εντύπωση, διότι ως κυβερνητική παράταξη μες στα πανεπιστήμια, ρόλος της είναι να στηρίζει τις πολιτικές της κυβέρνησης. Αυτή τη στιγμή που η ακροδεξιά ρητορεία της κυβέρνησης Σαμαρά, λίγο απέχει από αυτή της Χ.Α, μάλλον τα μέλη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ δε βλέπουν το λόγο να καταδικάσουν χτυπήματα φασιστών σε αγωνιστές. Άλλωστε ο ρόλος της Χ.Α αυτός είναι, να συντηρεί το σύστημα που υπερασπίζεται η κυβέρνηση, άρα και η ΝΔ άρα και η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. Αυτοί ήταν, αυτοί είναι κι αυτοί θα είναι πάντοτε! Οι μάσκες πέφτουν. Η ασχήμια τους εμφανίζεται, και είναι αποκρουστική!

Οι καιροί επιτάσσουν να επιλέξουμε την πλευρά που θα σταθούμε. Ακόμα και ο αμέτοχος είναι συνένοχος!