12 Σεπτεμβρίου 2013

Η μεγάλη συναυλία της ΕΡΤ έστειλε μήνυμα αγώνα!

αναδημοσίευση από alfavita.gr



H ΕΡΤ είναι ζωντανή, η ΕΡΤ είναι ακόμα εδώ". Αυτό το μήνυμα έδωσαν χιλιάδες άνθρωποι που βρέθηκαν χθες στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής. Τρεις μήνες μετά το μαύρο που έριξε η κυβέρνηση στην ΕΡΤ το προαύλιο του Ραδιομεγάρου γέμισε ασφυκτικά, θυμίζοντας τις μέρες του Ιουνίου, όπως συζητούσαν στα πηγαδάκια. Η ανταπόκριση του κόσμου στο κάλεσμα των εργαζομένων, που τρεις μήνες τώρα συνεχίζουν να εκπέμπουν κανονική ροή προγράμματος, υπήρξε εντυπωσιακή, αφού έως αργά το βράδυ κόσμος ανέβαινε τη Μεσογείων αναγκάζοντας την τροχαία να την κλείσει
 
Περισσότεροι από 40 καλλιτέχνες έδωσαν το παρών στη μεγαλύτερη συναυλία του φετινού καλοκαιριού. Θ. Μικρούτσικος, Χρ. Θηβαίος, Ν. Μαυρουδής, Υπόγεια Ρεύματα, Γ. Νέγκα, Α. Μάνου, Ν. Μποφίλιου, Β. Λέκκας, Encardia, Φ. Δεληβοριάς και δεκάδες άλλοι ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση των εργαζομένων της ΕΡΤ για τη διοργάνωση ενός "μικρού Woodstock", όπως το χαρακτήριζαν.
 
Ήταν όλοι εκεί, όσοι πέρασαν νύχτες στην περιφρούρηση του Ραδιομεγάρου και όσοι έδωσαν χρώμα στην αλληλεγγύη στον αγώνα για τη δημόσια τηλεόραση, βρέθηκαν ξανά, αποφασισμένοι να ξαναπιάσουν το νήμα μπροστά στους νέους αγώνες. Καθώς ο αγώνας στη ΕΡΤ δεν είναι αποκομμένος από τους αγώνες των εργαζομένων, ιδιαίτερο στίγμα έδωσαν καθηγητές και δάσκαλοι, με σημαίες της ΟΛΜΕ να ξεχωρίζουν μέσα στο πλήθος.
 
"Ο κόσμος μάς έχει δείξει την εμπιστοσύνη και τη στήριξή του όλο αυτό το διάστημα" σχολίαζαν οι εργαζόμενοι, που αφιέρωσαν τη συναυλία στον Αχιλλέα Παναγούλη. Δεν έλειψαν και οι υπαινιγμοί για το "αστείο σκηνικό" της ΔΤ του Π. Καψή, μια τηλεόραση που "δεν την βλέπει κανείς", όπως έλεγαν. Ο παλμός και η διάθεση του κόσμου που ανέβηκε χθες στην Αγ. Παρασκευή έδωσαν μια σαφή υπόσχεση. "Αυτός ο χειμώνας ανήκει στους αγώνες του λαού και των εργαζομένων, ήρθε η ώρα για την ανατροπή".