14 Σεπτεμβρίου 2013

Δε θα περάσει ο φασισμός!

Τ’ αρχινισμένο σύνθημα πάντα μου μένει
όποτε ακούω από τότε ακορντεόν
κι έχει σαν στάμπα τη ζωή μου σημαδέψει
δε θα περάσει ο φασισμός

Δολοφονική ενέδρα έστησαν χρυσαυγίτες με σιδηρολοστούς σε μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ το βράδυ της Παρασκευής στο Πέραμα την ώρα που έκαναν αφισοκόλληση με αποτέλεσμα 9 αγωνιστές να διακομιστούν στο νοσοκομείο τραυματισμένοι, ενώ ταυτόχρονα προκάλεσαν και ζημιές στα αυτοκίνητα του συνεργείου αφισοκόλλησης.

Δεν είναι όμως τυχαίο που η Χ.Α επέλεξε να επιτεθεί στο ΚΚΕ, δύναμη της Αριστεράς. Παρά τον αντισυστημικό της λόγο, πρόκειται για μια βαθιά συστημική οργάνωση που εξυπηρετεί με τις πρακτικές της τα συμφέροντα του υπάρχοντος συστήματος και αξιοποιείται από τα αστικά κόμματα ως μοχλός ενσωμάτωσης του καταπιεζόμενου λαού. Πρόκειται για γνήσια νεοναζιστική οργάνωση, για μια οργάνωση που ρόλος της είναι σε περιόδους κρίσης να παίζει σταθεροποιητικό παράγοντα του πολιτικού σκηνικού. Ενάντια στους μετανάστες, ενάντια στους ομοφυλόφιλους, ενάντια στην Αριστερά, έρχεται να διασπείρει το μίσος και το ρατσισμό ώστε να διχάζει το λαϊκό κίνημα πουλώντας ψεύτικες ελπίδες, ψεύτικη αγωνιστκότητα.

Να γνωρίζουν όλοι ότι η Αριστερά δεν τρομοκρατείται με τέτοιου είδους επιθέσεις. Οι τόνοι αίματος που έχουν χυθεί από αγωνιστές και κομμουνιστές είναι η απόδειξη για το ποιος πραγματικά αγωνίζεται για τα λαϊκά συμφέροντα. Χρειάζεται άμεσα το λαϊκό κίνημα να οργανωθεί απέναντι στη φασιστική συμμορία και σε όποια άλλη ακροδεξιά ρητορεία υιοθετείται και από την κυβέρνηση Σαμαρά ( βλ. στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών, ιδεολογική προπαγάνδα κατά της Αριστεράς κλπ). 
Είναι χρέος μας να τους απομονώσουμε! 
Έξω οι φασίστες από τις γειτονιές!
Έξω οι φασίστες από τις Σχολές!

Εδώ μπορείτε να δείτε το ντοκιμαντέρ της Νίνας Γεωργιάδου, '' Το αυγό του φιδιού'' που κάνει αναφορά στη σκοτεινή ιστορία του φασισμού στην Ελλάδα.