26 Ιανουαρίου 2013

Θ. Παπακωνσταντίνου, Χαΐνηδες και Γιάννης Χαρούλης μαζί σε συναυλία αλληλεγγύης για τους εργαζομένους της ΒΙΟ ΜΕ


αναδημοσίευση από musicpaper.gr

Οι συναυλίες αλληλεγγύης φαίνεται να γίνονται πια μια κοινωνική πραγματικότητα κάνοντας όλο και συχνότερα την εμφάνισή τους. Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν σε αυτές, οι συνήθεις ύποπτοι… Ίσως και για το λόγο ότι είναι δημοφιλή πρόσωπα στα οποία απευθύνονται οι εκάστοτε σύλλογοι εργαζομένων, φορείς κτλ. Και όπως φαίνεται καλά κάνουν γιατί και δημοσιότητα παίρνει το εκάστοτε πρόβλημά τους, που σχεδόν πάντα είναι αποτέλεσμα της μνημονιακής πολιτικής και μαζεύονται κάποια χρήματα ως μια πρώτη βοήθεια εκεί που χρειάζεται…

Μία ακόμη τέτοια μεγάλη συναυλία διοργανώνεται αυτή τη φορά στην Θεσσαλονίκη. Ύστερα από το πρόσφατα ασφυκτικά γεμάτο Σπόρτινγκ και το γύρω οικοδομικό τετράγωνο με τη συναυλία αλληλεγγύης στους συλληφθέντες της αντιφασιστικής μοτοπορείας με Μάλαμα, Αγγελάκα, Ιωαννίδη, τη Δευτέρα στις 11 Φεβρουαρίου θα συνυπάρξουν ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου, οι Χαΐνηδες και ο Γιάννης Χαρούλης σε μια συναυλία αλληλεγγύης για τους εργαζόμενους της ΒΙΟ.ΜΕ (Βιομηχανικής Μεταλευτικής) που δίνουν και εκείνοι εδώ και αρκετό καιρό το δικό τους αγώνα.

Η συναυλία θα γίνει στο Ιβανώφειο με ώρα έναρξης 20:00 και είσοδο συμβολικά 5 ευρώ που θα δοθούν ως ενίσχυση.

Η συναυλία ανακοινώθηκε εχθές στο blog των εργαζομένων ενώ σε σχετική τους ανακοίνωση οι εργαζόμενοι αναφέρουν:
«Οι εργαζόμενοι της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής αγωνιζόμαστε για να περάσει το εργοστάσιο από τα χέρια του κεφαλαίου στα χέρια των εργαζομένων!
Απλήρωτοι από το Μάιο του 2011 και σε επίσχεση εργασίας με μεγάλα προβλήματα επιβίωσης αγωνιζόμαστε να κρατήσουμε μια πολύ δυναμική επιχείρηση παραγωγής δομικών υλικών ζωντανή και τους εργαζόμενους με αξιοπρέπεια και με ανορθωμένο το ανάστημα απέναντι στη λαίλαπα του ξένου και του ντόπιου κεφαλαίου!
Αγωνιζόμαστε να κάνουμε πράξη ότι εμείς οι εργαζόμενοι μπορούμε χωρίς τα αφεντικά! Αγωνιζόμαστε να αποδείξουμε πως αν δε μπορούν αυτοί εμείς μπορούμε χωρίς αυτούς και θα το καταφέρουμε!»