25 Ιανουαρίου 2013

Ας αφήσουμε τους ανθρώπους που μας μεταφέρουν να μας οδηγήσουν!!

Εδώ και κάποιες μέρες η εικόνα της πόλης έχει ως εξής: μποντιλιάρισμα στους δρόμους, στιβαγμένοι άνθρωποι στα λεωφορεία, άνθρωποι να δυσανασχετούν, γκρίνια, τσακωμοί...

Υπάρχει όμως και μια άλλη εικόνα που δεν προβάλλεται καθόλου. Πρόκειται για την εικόνα της αντίστασης, των μαχητικών κινητοποιήσεων, των αποφασισμένων εργαζομένων στα ΜΜΜ να βρεθούν απέναντι στα σχέδια της κυβέρνησης που έχει βάλει στόχο τις ζωές τους, τις ζωές όλων μας!
Οι εργαζόμενοι του Μετρό αρχικά, και στη συνέχεια οι εργαζόμενοι στα υπόλοιπα μέσα μεταφοράς ως αλληλέγγυοι στον αγώνα που ξεκίνησαν οι εργαζόμενοι στο μετρό και στην κρατική επίθεση που αυτός δέχεται, ξεκίνησαν κύκλο απεργιακών κινητοποιήσεων προκειμένου να διατρανώσουν την αντίθεσή τους στην ένταξη του κλάδου τους στο ενιαίο μισθολόγιο αλλά και την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου ευρύτερα. Πρόκειται για μέτρο που πιέζει τους μισθούς των εργαζομένων προς τα κάτω, που επισφραγίζει μισθούς πείνας με ταυτόχρονες άθλιες εργασιακές συνθήκες.

Δε φταίνε οι εργαζόμενοι στα ΜΜΜ για την ταλαιπωρία του επιβατιού κοινού. Μόνη υπεύθυνη είναι η συγκυβέρνση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και οι εμπνευστές της πολιτικής που αυτή εφαρμόζει, η Ε.Ε και το ΔΝΤ. Αυτοί είναι που εξωθούν τους εργαζομένους σε απεργία και προσπαθούν να στρέψουν το λαό εναντίον τους. Το πραγματικό πρόσωπο αυτής της κυβέρνησης βδομάδες τώρα μας αποκαλύπτεται πιο σκληρό και αδηφάγο: από τις εισβολές σε καταλήψεις κτηρίων ως το Πανεπιστημιακό άσυλο και τις επιτάξεις εργαζομένων. Το κοινό σε αυτήν την πολιτική είναι η πάταξη κάθε κέντρου αγώνα που γεννιέται, κάθε φωνής που εναντιώνεται στο μέλλον που μας σχεδιάζουν, είναι η φίμωση του δίκιου, της αλληλεγγύης, η κυριαρχία της τρομοκρατίας και του φόβου.


Εμείς σε όλα αυτά απαντάμε με αλλυλεγγύη σε κάθε αγώνα που εμφανίζεται. Αλληλεγγύη στην απεργία των εργαζομένων στα ΜΜΜ. Ο κόσμος της δουλειάς, η νεολαία, αυτοί που δεν έχουν να χάσουν τίποτα άλλο πια από αυτήν την πολιτική γιατί τους τα πήρε όλα είναι στο πλάι των εργαζομένων στα ΜΜΜ. Ανταποκρινόμαστε στο κάλεσμά τους για συντονισμό και πηγαίνουμε στις 17.30 στο αμαξοστάσιο στα Σεπόλια.

Ας αφήσουμε αυτούς που μας μεταφέρουν να μας οδηγήσουν!