10 Ιανουαρίου 2013

Η ΔΑΠ περί βίας και πολιτισμού

Με έκπληξη (ίσως όχι και τόσο βασικά!) είδαμε αναρτημένη στην επίσημη σελίδα στο facebook της ΔΑΠ - ΝΔΦΚ Φιλοσοφικής την παρακάτω φωτογραφία:
Γα του λόγου το αληθές θα τη βρείτε ΕΔΩ.

"ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΝΕΩΝ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ"
Ενδιαφέρον παρουσιάζει η υπογραφή... "ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΝΕΩΝ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ". Δεν είναι ότι το έχει κρυφό η ΔΑΠ της σχολής μας ότι είναι η επίσημη παράταξη, με θεσμικούς δεσμούς με τη νεολαία της ΝΔ, απλώς μέχρι τώρα φροντούσε επιμελώς να μην το διατυμπανίζει. Όμως πλέον, ο κάθε φοιτητής έχει το δικαιώμα να την αντιμετωπίζει ως εκπρόσωπο της ΝΔ και να την εγκαλεί για όσα δεινά ο ίδιος βιώνει εξαιτίας της κυβέρνησής της.

Εμείς έχουμε να σχολιάσουμε ότι το να είσαι υπερασπιστής της Νέας Δημοκρατίας στις μέρες μας ειδικά κάθε άλλο παρά "πολιτισμός" είναι. Πιο πολύ σε έναν άλλο "...ισμό" μοιάζει.Γιατί τι άλλο μπορεί να είναι το να στηρίζεις το κόμμα που σου εγγυάται ότι θα σε στείλει στην ανεργία και που έχει καταστρέψει το πανεπιστήμιο που σπουδάζεις πέρα από "μαζοχισμός";!

"Η ΒΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ"
Είναι τουλάχιστον πρόκληση που η ΔΑΠ μιλά ως θιασώτης της μη βίας και του πολιτισμού.

Περί βίας
Ολόκληρη η ιστορική πορεία της ΔΑΠ και της ΟΝΝΕΔ είναι συνυφασμένη με τη βία. Είναι τουλάχιστον προκλητικό να δημοσιεύει η ΟΝΝΕΔ άποψη περί βίας στις 9 Γενάρη, ημέρα στην οποία ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Πάτρας, Καλαμπόκας, δολοφόνησε τον αγωνιστή καθηγητή Ν. Τεμπονέρα, 22 χρόνια πριν. Άλλωστε είναι εκείνη η παράταξη της οποίας η κυβέρνηση την οποία υποστηρίζουν είναι αυτή που όρισε το τι σημαίνει κρατική βία και αστυνομική καταστολή.
Διαβάστε ένα ενδιαφέρον κείμενο που παρουσιάζει τους "Kένταυρους" και τους "Rangers", τα τάγματα εφόδου της ΟΝΝΕΔ.

Περί πολιτισμού
Δε θα κάνουμε σχόλια για το τι συνιστά το lifestyle του "ΔΑΠίτη". Οι εκδηλώσεις της ΔΑΠ Φιλοσοφικής για το 2012 μιλούν από μόνες τους για τι αντιλαμβάνονται ως πολιτισμό!
κοπή της πίτας στο Anodos Vip Stage με τους :Γιώργο Γιαννιά,Ηλία Βρεττό & Μαριάντα Πιερίδη.

επινίκια ΔΑΠ - ΝΔΦΚ στο Caramela

Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗΣ ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 29 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΣΤΟ ROMEO...ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΧΡΗΣΤΟ ΧΟΛΙΔΗ,ΓΙΩΡΓΟ ΓΙΑΝΝΙΑ & ΘΕΛΞΗ ΓΙΑ ΕΝΑ ΑΞΕΧΑΣΤΟ ΒΡΑΔΥ.

Διασκεδάζουμε στον Πάνο Κιάμο

κοπή της πίτας παρέα με το Γιώργο Τσαλίκη,τον Σάκη Αρσενίου,τον Κυριάκο Κυανό και τη Χρύσπα

Και για να θυμούνται οι νεότεροι, κάποιες χυδαίες, σεξιστικές αφίσες της ΔΑΠ:


Διαβάστε ένα πολύ ενδιαφέρον κείμενο αναφορικά με τον "βούρκο της ΟΝΝΕΔ" με αφορμή τη σημερινή αφίσα

και ένα κείμενο για την πολιτιστική διάσταση των καταλήψεων