24 Ιανουαρίου 2013

Το άσυλο ανήκει σε όλο το λαό!


Περίπου στις 16:30 χθες το απόγευμα, στην πύλη Ζωγράφου άντρες των δυνάμεων καταστολής μπούκαραν μέσα στην πολυτεχνειούπολη ΚΑΤΑΠΑΤΩΝΤΑΣ ΤΟ ΑΣΥΛΟ. Αυτό έγινε την ώρα που εκτελούσαν σωματικό έλεγχο σε κάποιο μέλος της πολυτεχνειακής κοινότητας και ενώ ένας άλλος συμφοιτητής μας παρακολουθούσε το συμβάν μέσα στο χώρο του ασύλου. Μπήκαν μέσα στο χώρο του ιδρύματος και ξυλοκόπησαν τον συμφοιτητή μας προσπαθώντας να τον συλλάβουν. Ευτυχώς εξαιτίας παρουσίας κόσμου κατά τη διάρκεια του περιστατικού τον άφησαν. Ο φοιτητής μάλιστα αυτός, είναι μέλος του φοιτητικού συλλόγου HMMY.

Αυτό το περαστικό σίγουρα δεν είναι το πρώτο αλλά σίγουρα δεν είναι και το τελευταίο. Σε μια εποχή χούντας όπου τα λαϊκά συμφέροντα και κεκτημένα καταπατούνται με τον πιο άγριο τρόπο η κρατική βία που σκοπό έχει την καταπίεση του αγωνιζόμενου λαού θα ενταθεί.

Γι αυτό το λόγο αύριο καλείται αντικατασταλτική πορεία με προσυγκέντρωση στην πύλη ζωγράφου στις 12 η ώρα. η πορεία θα περάσει από το Α/Τ της περιοχής και μετά θα συνεχίσει μέσα στη γειτονιά του Zωγράφου. Να είμαστε εκεί, μας αφορά όλους.

Να υπερασπιστούμε έμπρακτα το άσυλο!