14 Ιανουαρίου 2013

19 ΓΕΝΑΡΗ, ΑΘΗΝΑ-ΠΟΛΗ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ!


Στις 19 Γενάρη, από κάθε πόλη και γειτονιά της χώρας, από κάθε τόπο δουλειάς, µόρφωσης, τέχνης, εργαζόµενοι και νέοι ξεχυνόµαστε και πληµµυρίζουµε την Αθήνα. Την καταλαµβάνουµε µε µουσικές, φωνές και λόγο για να διατρανώσουµε ότι οι νεοναζί είναι ανεπιθύµητοι και η συγκυβέρνηση µε τις ρατσιστικές πολιτικές των στρατοπέδων συγκέντρωσης, της FRONTEX και της κατάργησης της ιθαγένειας για τα παιδιά των µεταναστών µας προκαλεί οργή όσο και τα βάρβαρα µέτρα της που στέλνουν στην ανεργία εκατοντάδες χιλιάδες. 



∆εν ανεχόµαστε να φορτώνονται οι ευθύνες των πλούσιων και των κυβερνήσεων για την κρίση που σπέρνει φτώχεια και εξαθλίωση, οδηγεί σε αυτοκτονίες, στέλνει άστεγους σε ουρές συσσιτίων στις πλάτες των µεταναστών µετατρέποντάς τους σε αποδιοποµπαίους τράγους όπως ο Χίτλερ φόρτωνε τα πάντα στους εβραίους. Αυτά οδήγησαν στα Νταχάου και τα Άουσβιτς, στους θαλάµους αερίων και τα κρεµατόρια µε εκατοµµύρια νεκρούς εβραίους, τσιγγάνους, κοµµουνιστές, οµοφυλόφιλους. Οδήγησαν στο µακελειό του Β’ Παγκόσµιου Πολέµου, στις ναζιστικές θηριωδίες στις κατεχόµενες χώρες όπως στην Ελλάδα µε τις µαρτυρικές πόλεις που πυρπολήθηκαν, τις ζωές που χάθηκαν στα µπλόκα από τους εκτελεστές των Ταγµάτων Ασφαλείας στα Καλάβρυτα, την Κοκκινιά, τη Καισαριανή, το Χορτιάτη, το Κοντοµαρί, τη Βιάνο, το ∆ίστοµο και τόσα άλλα. 
∆εν µπορούµε να δεχτούµε την Αστυνοµία του ∆ένδια που χτυπάει τις απεργίες και τις διαδηλώσεις µας µε τόνους χηµικών να απλώνει χέρι συνεργασίας στα νεοναζιστικά τάγµατα εφόδου της Χρυσής Αυγής οργανώνοντας ρατσιστικά πογκρόµ στις γειτονιές µε µαχαιρώµατα µεταναστών, καταστροφές καταστηµάτων και εισβολές σε σπίτια. Η Αστυνοµία που φυλακίζει διαδηλωτές όπως στη Θεσσαλονίκη έφτασε να βασανίζει τους αντιφασίστες της µοτοπορείας. Μας προκαλεί φρίκη η χυδαία επίθεση κατά καλλιτεχνών όπως στη περίπτωση του ΧΥΤΗΡΙΟΥ και η λογοκρισία του ∆ένδια µε απολύσεις δηµοσιογράφων και ποινικοποίηση των αποκαλύψεων. 




∆εν κλείνουµε τα µάτια στις χιλιάδες νεκρών µεταναστών και προσφύγων, γυναικών και παιδιών από το κυνηγητό των φρουρών της FRONTEX. Απαιτούµε να σταµατήσει η ντροπή των στρατοπέδων συγκέντρωσης ναζιστικού τύπου και οι επιχειρήσεις σκούπα της ΕΛΑΣ. Νοµιµοποίηση χρειάζονται οι µετανάστες και άσυλο οι πρόσφυγες, όλοι αυτοί οι κατατρεγµένοι από τους ιµπεριαλιστικούς πολέµους, τις δικτατορίες και τα εξοντωτικά µέτρα λιτότητας του ∆ΝΤ.



Ο Σαµαράς έτρεξε µε ταχύτητα φωτός να προωθήσει νέο νόµο καρατόµησης του δικαιώµατος στην ιθαγένεια για τα παιδιά που γεννήθηκαν σε αυτή τη χώρα µετά την απόφαση του Συµβουλίου της Επικρατείας που επιδοκίµασε τις ρατσιστικές προκαταλήψεις της Ν∆ και της Χρυσής Αυγής. Χιλιάδες παιδιά που σπουδάζουν σε σχολεία µετατρέπονται σε παράνοµους στα δεκαοχτώ τους και τους ζητάνε να πάνε πίσω σε χώρες των γονιών τους που δεν τις επισκέφθηκαν ποτέ!

Γι αυτό και όλο το προηγούµενο διάστηµα ξεδιπλώθηκε ένας αντιφασιστικός ξεσηκωµός χωρίς προηγούµενο. Στις 24 Αυγούστου χιλιάδες µετανάστες έστειλαν το µήνυµα στο ∆ένδια ότι δεν φοβούνται το Ξένιο ∆ία. Στις γειτονιές τα ρατσιστικά πογκρόµ πήραν απαντήσεις παντού. Στις 28 Οκτώβρη οι εκπαιδευτικοί, οι µαθητές και οι αντιφασίστες έδειξαν ποιος έχει τον έλεγχο στους δρόµους στέλνοντας του νεοναζί της Χρυσής Αυγής στις τρύπες τους. Ούτε στη Βουλή, ούτε πουθενά, έξω οι νεοναζί από κάθε γειτονιά βροντοφώναξαν χιλιάδες σε όλη την Ελλάδα. 



Καλούµε τους εργαζόµενους και τη νεολαία, τους ανθρώπους των Γραµµάτων και των Τεχνών, τις κοινότητες µεταναστών, τα συνδικάτα, τους φοιτητικούς συλλόγους, τους µαθητές, τους ∆ήµους, όλες τις επιτροπές κατά του ρατσισµού και του φασισµού, τις συλλογικότητες αντίστασης, τις λαϊκές συνελεύσεις να στηρίξουν την πανελλαδική κινητοποίηση στην Αθήνα στις 19 Γενάρη. Στη πόλη που έστειλε κορυφαίο µήνυµα στην ναζιστική κατοχή και στέλνει σήµερα παγκόσµιο µήνυµα αντίστασης στα Μνηµόνια και τις Τρόικες δεν χωράνε νεοναζί και ρατσιστές δολοφόνοι!
Ανοιχτό αρχικό κάλεσµα: 
KINΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ, ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝ∆ΙΑ ΘΕΑΜΑΤΟΣ ΑΚΡΟΑΜΑΤΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΕΧΝΩΝ, ΘΕΑΤΡΟ ΕΜΠΡΟΣ, ΚΙΝΗΣΗ ΜΑΒΙΛΗ, ΕΝΩΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ, ΠΑΚΙΣΤΑΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΛΛΑ∆ΟΣ, AΦΓΑΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ, ΑΝΟΙΧΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ, ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΉ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΝΩΜΕΝΩΝ ΑΦΓΑΝΩΝ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΣΥΡΙΩΝ, ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΟΜΑ∆Α ΑΛΒΑΝΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ, ASANTE, ΣΥΝ∆ΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ, ∆ΗΜΟΤΙΚΟΙ, ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ, ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΙ ΣΎΛΛΟΓΟΙ, ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ  Στηρίζει ο Κώστας Αρβανίτης, δηµοσιογράφος και μέλος του ΔΣ του ΚΕΘΕΑ.