31 Ιανουαρίου 2014

Όταν το κράτος καταστέλλει η νεολαία εξεγείρεται!

Δεν πα να μας χτυπάν με όλμους και κανόνια
Δεν πα να μας χαλάν τα πιο όμορφά μας χρόνια
Κι αυτοί που μας μιλούν πως θέλουν το καλό μας
Ποτέ τους δεν ακούν το δίκιο το δικό μας.

Η αυταρχική πολιτική που ακολουθείται γενικά εντός αυτού του συστήματος και που οξύνεται στην περίοδο του μνημονίου δεν είναι κάτι που μας εκπλήσσει. Τα μέτρα λιτότητας που έχουν επιβάλλει σε ολόκληρη την κοινωνία οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις βρίσκουν λαϊκές αντιστάσεις μέσα από τις πολύμορφες δράσεις του εργατικού και νεολαϊστικου κινήματος. Για να ικανοποιηθούν όμως οι επιταγές της Ε.Ε και του Δ.Ν.Τ , θα πρέπει αυτές οι αντιστάσεις να καμφθούν με κάθε τρόπο και κάθε κόστος από τις κυβερνήσεις, καθώς τίποτα δεν είναι σημαντικότερο για αυτούς πέρα από την επίτευξη του στόχου τους: το πέρασμα σε μια άλλη εποχή όπου οι εργαζόμενοι θα είναι ακόμα πιο κακοπληρωμένοι και ελαστικοί ενώ η νεολαία πειθήνια και εντατικοποιημένη. 

Γι' αυτό και κάθε μαζική και δυναμική κινητοποίηση των τελευταίων ετών έχει κατασταλλεί με τους χειρότερους όρους! Χαρακτηριστικό παράδειγμα η χρήση αύρας νερού εναντίον διαδηλωτών πέρυσι κατά την ψήφιση του τρίτου μνημονίου.Δεν είναι επίσης λίγα τα περιστατικά ξυλοδαρμών διαδηλωτών από τις δυνάμεις καταστολής που έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας. Όλοι πλέον ξέρουμε τι γίνεται στον 6ο όροφο της ΓΑΔΑ, τη βία και τον εξευτελισμό που υφίστανται οι προσαχθέντες ή συλληφθέντες διαδηλωτές. Η λίστα ολοένα και μακραίνει.
Από τους ξυλοδαρμούς συλληφθέντων σε αντιφασιστική μοτοπορεία πέρυσι, μέχρι τις προσαγωγές φοιτητών το καλοκαίρι εντός του ασύλου κατόπιν εντολής του Συμβουλίου Ιδρύματος του ΕΚΠΑ, φτάσαμε σήμερα να απαγορεύονται πορείες ( βλ. πορεία εναντίον Ε.Ε) και να προσάγονται φοιτητές σε κινητοποίηση για τη δολοφονία μεταναστών στο Φαρμακονήσι. Θύματα της κρατικής καταστολής έχουν πέσει πολλές φορές και μέλη του Συλλόγου μας.

Είναι πασιφανές ότι η κυβέρνηση φοβάται τη μαχητικότητα του λαϊκού παράγοντα και ξεφεύγει εκτός των ορίων ακόμα και της αστικής νομιμότητας με την καταπάτηση των ελευθεριών και των δικαιωμάτων των πολιτών, με την ποινικοποίηση της διαδήλωσης, και με την απαγόρευση οποιασδήποτε γνώμης αντιτάσσεται στην πολιτική της. Παρ' όλ' αυτά χρέος τόσο της κοινωνίας όσο και ειδικότερα της νεολαίας απέναντι στο μαύρο που ρίχνουν στο μέλλον μας είναι να σηκώσουμε ακόμα ψηλότερα το κεφάλι και να διεκδικήσουμε μια ζωή με αξιοπρέπεια! 


Καμία ανοχή απέναντι στην κρατική βία!