26 Μαρτίου 2013

Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ….


Και να που σήμερα οι φοιτητές/τριες της Φιλοσοφικής βρέθηκαν στην πρωτοπορία των αγώνων του φοιτητικού κινήματος και κατάφεραν να βάλουν φρένο στα σχέδια του Υπουργείου και να εξασφαλίσουν την ακέραιη λειτουργία όλων των τμημάτων της Σχολής. Η πρωτοφανής μαζικότητα των Γενικών Συνελεύσεων καθώς και η υπερψήφιση αγωνιστικών αποφάσεων ήταν μόνο η αρχή για να βγούμε όλοι/ες στους δρόμους, να βροντοφωνάξουμε ΚΑΤΩ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΘΗΝΑ και να διεκδικήσουμε δημόσια, δωρεάν και δημοκρατική παιδεία για όλους/ες. Η μαχητικότητα των κινητοποιήσεων του Συλλόγου παράλληλα με το συντονισμό με όλα τα κομμάτια της πανεπιστημιακή κοινότητα λειτούργησαν ως καταλύτης για την ανατροπή του Σχεδίου Αθηνά στη σχολή μας.
Η εμπειρία του τελευταίου χρονικού διαστήματος μας γέμισε αισιοδοξία και πίστη για τη δύναμη και την ισχύ των συλλογικών αγώνων. Όλοι μαζί και ο καθένας μας ατομικά αντιληφθήκαμε ότι μόνο ενωμένοι μπορούμε υπερασπιζόμαστε το δίκιο μας. Ξέρουμε όμως πολύ καλά ότι ο αγώνας μας δεν τελείωσε εδώ… είναι αναγκαίο το επόμενο χρονικό διάστημα η νεολαίο να βγει πιο δυναμικά στο προσκήνιο και να διεκδικήσει συλλογικά τα δικαιώματά της σε εκπαίδευση και εργασία.
Οι κυβερνητικές παρατάξεις της ΔΑΠ και της ΠΑΣΠ για μια ακόμη φορά μας έδειξαν ότι η θέση τους είναι στο χρονοντούλαπο της ιστορίας και ότι συνεχώς βρίσκονται ενάντια στα συμφέροντά μας. Η καταφανής απουσία τους από τις Γενικές Συνελεύσεις και τις κινητοποιήσεις του Φοιτητικού μας Συλλόγου η αναίσχυντη καταγγελία της ΔΑΠ προς τον Φοιτητικό Σύλλογο και τις αποφάσεις του καθιστούν σαφές πως πρέπει με κάθε τρόπο να τους απομονώσουμε.

Με όπλα μας τη συλλογικότητα και την αλληλεγγύη συνεχίζουμε τον αγώνα μας μέχρι την τελική μας νίκη για μια ζωή με αξιοπρέπεια! Για το λόγο αυτό ανανεώνουμε τα κινηματικά μας ραντεβού διαβεβαιώνοντας κάθε επίδοξο διαχειριστή των ζωών μας ότι θα μας βρει μπροστά του..!

ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 27/03 ΣΤΙΣ 12:00 ΣΤΗΝ AULA!
HΡΘΕ Η ΩΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΜΕΡΕΣ!