31 Μαρτίου 2013

Έκτακτο: ΔΑΠ και ΠΑΣΠ αποφάσισαν την κοινή εκλογική τους κάθοδο στη Φιλοσοφική!

Με ανακοινώσεις τους, η ΔΑΠ και η ΠΑΣΠ της σχολής μας ανακοίνωσαν την κοινή εκλογική τους κάθοδο στη Φιλοσοφική!
Αντιγράφουμε την ανακοίνωση:

Αυτά που μας ενώνουν είναι περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν. Η υπεράσπιση της μνημονιακής κυβέρνησης που υποστηρίζεται τόσο από τη ΝΔ όσο και από το ΠΑΣΟΚ είναι πρωταρχικό μας μέλημα. Οι μεταρρυθμίσεις για την ανώνατη εκπαίδευση είναι κάτι για το οποίο οφείλουμε να παλέψουμε από κοινού. Άλλωστε, είναι κοινή πεποίθηση ότι το Δημόσιο, Δωρεάν, Δημοκρατικό Πανεπιστήμιο είναι μεταπολιτευτικό κατάλοιπο την εποχή όπου η Αριστερά όριζε ακόμα τις εξελίξεις. Πλέον αυτά είναι ντεμοντέ. Πρέπει με αποφασιστικά βήματα να προχωρήσουμε στην εισαγωγή διδάκτρων, στην κατάργηση των δωρεάν συγγραμμάτων, της σίτισης, της στέγασης και κάθε λογής φοιτητικών παροχών. Ειδική μέριμνα πρέπει να δοθεί στη συρρίκνωση των ανθρωπιστικών επιστημών, καθότι η ύπαρξή τους δεν αποφέρει κανένα κέρδος στους δανειστές μας. 
Ως ΔΑΠ και ΠΑΣΠ δε βρισκόμαστε πρώτη φόρα. Έχουμε ξαναβρεθεί στους αγώνες προάσπισης τόσο των νόμων Αρβανιτόπουλου Διαμαντοπούλου, όσο και τώρα στο σχέδιο Αθηνά. Όσο οι "μειοψηφίες" γέμιζαν την AULA και έκαναν κινητοποιήσεις σε συνεργασία με τους καθηγητές, εμείς βρεθήκαμε στην Μύκονο, στην Αράχωβα και στο Caramela.
Κοινό μας επίσης στοιχείο είναι η οικολογική συνείδηση. Όπως παρατηρήσατε, δεν ξοδέψαμε κανένα φύλλο χαρτιού μη βγάζοντας ούτε μια ανακοίνωση για το σχέδιο Αθηνά. Εξασφαλίσαμε ακόμα τη μείωση της ακουστικής ρύπανσης, μη συμμετέχοντας σε καμία συνέλευση του φοιτητικού συλλόγου για το σχέδιο Αθηνά.
Στις εκλογές λοιπόν, θα έχουμε κοινό κατέβασμα με την επωνυμία ΔΑΣΠ και με σύμβολο το παρακάτω:
Η ΣΑΦ σας εύχεται: ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ!!
Και όσον αφορά αυτή την προφανή (ή μήπως όχι;!) Πρωταπριλιάτικη φάρσα, διαβάστε ΑΥΤΟ!