27 Σεπτεμβρίου 2012

ο Γιώργος Παπανδρέου, διδάσκει στο Harvard διαχείριση οικονομικών κρίσεων! και ο Νέρωνας διδάσκει πυροπροστασία...

Επειδή δεν αντέχει να βλέπει την Ελλάδα να μαραζώνει και επειδή το θεάρεστο έργο του τόσο λαοπρόβλητου πρωθυπουργού πρέπει να μεταλαμπαδευτεί στα πέραντα της υφηλίου, ειδικά στους αυριανούς παγκόσμιους ηγέτες - σπουδαστές του Harvard, ο Γιώργος Παπανδρέου, άφησε τη χώρα για να διδάξει στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, αυτό που ξέρει πολύ καλά, "διαχείριση οικονομικών κρίσεων".

Δεν υποστηρίζουμε σε καμιά περίπτωση ότι ο Γ. Παπανδρέου είναι ένας αποτυχημένος πρωθυπουργός. Κάθε άλλο μάλιστα, ήταν απόλυτα επιτυχημενός και ικανός. Το θέμα είναι το "για ποιον δούλευε". Μπορεί να απέτυχε να εκφράσει τις ανάγκες ενός λαού, πέτυχε όμως να τον κοροϊδέψει με το "λεφτά υπάρχουν" και να τον σύρει στην κινούμενη άμμο του ΔΝΤ, πετυχαίνοντας με αυτό τον τρόπο τη διάσωση των τραπεζών και ενός άδικου και ληστρικού συστήματος.


Όταν το Χαρβαρντ λοιπόν θέλει να διαμορφώσει τους αυριανούς προέδρους και πρωθυπουργούς, αξιωματούχους των παγκόσμιων οργανισμών (ΔΝΤ, ΟΗΕ κλπ), τραπεζίτες, golden boys κλπ κλπ, ποιο είναι το μοντέλο το οποίο τσαλαπατά ένα λαό για να εξασφαλίσει τη "μακροζωία και μακροημέρευση" της πιο σκληρής εκδοχής του καπιταλισμού; Αυτό που ξεκίνησε ως πείραμα στην ελλάδα και υιοθετείαι και σε άλλες "αδύναμες" χώρες - Ισπανία, Πορτογαλλία, Ιταλία, Ισλανδία κλπ.

Άρα λοιπόν δεν είναι "τρολιά" ούτε κωμικό στοιχείο το γεγονός ότι κλήθηκε να διδάξει εκεί το εν λόγω μάθημα ο Γ. Παπανδρέου. Υποκρύπτεται ένα σαφές σκεπτικό. Το πως δηλαδή οι παγκόσμιοι ηγέτες θα προδώσουν τους λαούς τους υποκλεινόμενοι στα αφεντικά τους.

Ρεπορτάζ από το πρώτο μάθημα του Γ. Παπανδρέου στο Harvard