30 Σεπτεμβρίου 2012

Για δέκατη όγδοη συνεχή χρονιά, Μουσεία και Αρχαιολογικοί Χώροι σε όλη την Ελλάδα ανοίγουν για το κοινό στις28, 29 και 30 Σεπτεμβρίου


Το Σαββατοκύριακο η είσοδος στους αρχαιολογικούς χώρους και στα μουσεία όλης της χώρας θα είναι ελεύθερη.
Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο έχει οργανώσει μικρή περιοδική έκθεση στην αίθουσα 39 του ισογείου με τίτλο «Κρίσεις: συνέχειες και ασυνέχειες στην Ιστορία: Μεταβατικές περίοδοι στην Ιστορία και Αρχαιολογία».
Το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο προτείνει θεματική διαδρομή με τίτλο «Εχει ο καιρός γυρίσματα: Εικονομαχία, Αλωση, Νεότερη Εποχή».
Η Α' Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Ακροπόλεως, οργανώνει πολλές εκδηλώσεις στην Ακρόπολη και στο Μουσείο της Αρχαίας Αγοράς
Στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά, θα γίνουν εκπαιδευτικές ξεναγήσεις.
Από τις εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη ξεχωρίζει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο Αρχαιολογικό Μουσείο με τίτλο «Οι Εβραίοι στη Θεσσαλονίκη. Ανεξίτηλα σημάδια στον χώρο».
Στους Δελφούς θα γίνουν εκδηλώσεις με τίτλο «Τόποι/ταυτότητες/φυσική και πολιτιστική κληρονομιά: κρίσιμα θέματα στρατηγικού σχεδιασμού».
Σε μια περίοδο όπου η οικονομική κρίση βάλλει τον πολιτισμό και την προστασία και διατήρηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, σε μια περίοδο όπου θέλουν να καταστήσουν τον πολιτισμό πολυτέλεια, η σημερινή μέρα ελεύθερης εισόδου στα μουσεία όλης της χώρας αποτελεί μια ευκαιρία να έρθουμε πιο κοντά με το παρελθόν, διότι χωρίς αυτό δεν υπάρχει μέλλον.