16 Οκτωβρίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗΣ

Στο πλαίσιο της απόφασης της συνέλευσης του Φοιτητικού Συλλόγου Φιλοσοφικής που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου, προχωρήσαμε σε κατάληψη της σχολής την Πέμπτη, σε σύνδεση με μία σειρά από κινητοποιήσεις. Σκοπός όλων των παραπάνω ήταν να αποτελέσουν μια πρώτη απάντηση στην επίθεση που δέχεται αυτή τη στιγμή τόσο το Πανεπιστήμιο όσο και ευρύτερα κομμάτια της κοινωνίας. Η επίθεση  εντός του πανεπιστημίου εξειδικεύεται στο ζήτημα των διαγραφών των “αιώνιων” φοιτητών, στις διαθεσιμότητες των διοικητικών υπαλλήλων, στις καθαρίστριες και στα security.

H εν λόγω κατάληψη εκτός των άλλων στοχεύει στο να απαντήσει στην άνευ προηγουμένου αυταρχική κίνηση του Πρύτανη Φορτσάκη να κλείσει με λοκ άουτ την Πρυτανεία και αστυνομικές δυνάμεις να εμποδίζουν τους φοιτητές να προωθήσουν τα αίτηματά τους και τις αποφάσεις των φοιτητικών συνελεύσεων.
Προσπαθούν με κάθε τρόπο να τσακίσουν το φοιτητικό κίνημα, τα κεκτημένα του και τη δυνατότητα να αγωνίζεται.

Σήμερα το πρωί,  παρά την επικυρωμένη από την πλειοψηφούσα απόφαση του φοιτητικού σώματος για κατάληψη με τα παραπάνω αιτήματα, “αγανακτισμένοι” φοιτητές της Φιλοσοφικής υπό την καθοδήγηση 2 καθηγητών προτίμησαν -εκ των υστέρων και όχι μέσα στη φοιτητική συνέλευση της Τετάρτης- να εκφράσουν την αντίθεση τους στην απόφαση της κατάληψης με τραμπουκισμούς και σωματικές επιθέσεις σε φοιτητές και φοιτήτριες.  Σε μια περίοδο που η κοινωνία στο σύνολό της βάλλεται από τις συνέπειες της κρίσης, που η παιδεία καθίσταται πολυτέλεια για λίγους και εκλεκτούς, η νοοτροπία του ατομισμού και της αδιαφορίας για το τι συντελείται γύρω μας εξακολουθεί να κυριαρχεί. Απόδειξη όλων αυτών όσα απαράδεκτα συνέβησαν σήμερα το πρωί στη Φιλοσοφική.


Καταγγέλουμε τους καθηγητές Δ. Μπενέτο και Ν. Γεωργαντζόγλου για την απαράδεκτη στάση τους, το υβρεολόγιο που μας εξαπέλυσαν  και τη σωματική (!) επίθεση εναντίον φοιτητών και φοιτητριών.
 Καταγγέλουμε την κοσμητορική αρχή για την ανοχή που επιδεικνύει στις πρακτικές αυτές και για την απειλή εισαγγελικής παρέμβασης, τη μερίδα των συστημικών καθηγητών που ευνοούν την κρίση εντός του πανεπιστημίου αντί να αντιστέκονται μαζί μας και να στηρίζουν τον αγώνα μας.
Τέλος ως συντονιστικό της απόφασης της γενικής συνέλευσης, διαχωριζόμαστε πολιτικά από το “σπάσιμο” του στεκιού της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, όχι γιατί έχουμε σε κάποια εκτίμηση τη φοιτητική παράταξη της ΝΔ που είναι συνυπεύθυνη για την πολιτική καταστροφής του πανεπιστημίου, αλλά διότι πιστεύουμε ότι τέτοιες ενέργειες, στην συγκυρία αυτή, ενοχοποιούν το φοιτητικό κίνημα και τις πρακτικές του από τη Διοίκηση , τα ΜΜΕ αλλά και κάθε λογής “καλοθελητή”. 
Η καταστολή δε μας φοβίζει!
Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε ενάντια στη φυσική και ιδεολογική επίθεση που μας εξαπολύουν οι κυρίαρχοι. Για το δημόσιο και δωρεάν Πανεπιστημίο, ενάντια στην αυταρχικοποίηση και την πειθάρχηση!


Όλοι και όλες στη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου την Τετάρτη 22/10 στις 12:00 στην 313