12 Μαρτίου 2014

Η Τούρκικη αστυνομία χτυπάει την λαοθάλασσα των διαδηλωτών στην κηδεία του Μπέρκιν

αναδημοσίευση από alfavita.gr

Ο Berkin Elvan, κατά την διάρκεια των συγκρούσεων στην Τουρκία τον Ιούνιο του 2013, είχε χτυπηθεί από την αστυνομία με δακρυγόνο. Ο Berkin πέθανε σήμερα στις 7 το πρωί μετά από 269 μέρες που νοσηλευόταν σε κωματώδη κατάσταση.

Η οικογένεια του Τούρκου "Αλέξη" έγραψε στο twitter: "Χάσαμε τον γιο μας Berkin Elvan στις 7 το πρωί, Συλλυπητήρια σε όλους μας". Η μητέρα του, Gülsüm Elvan πρόσθεσε πως " Δεν ήταν ο Αλάχ που πήρε το παιδί μου αλλά ο Ταγίπ Ερτογάν"

Η κυβέρνηση Ερντογάν είχε αποκαλέσει τις πράξεις της αστυνομίας ως "ηρωικές" κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων στο πάρκο Γκεζί, παρόλο που υπήρχαν νεκροί και πάρα πολλοί τραυματίες από τις επιθέσεις της αστυνομίας κατά των διαδηλωτών.

"Το νεαρό του σώμα, αντιστάθηκε 267 ημέρες ενάντια στην ζημιά που του είχε προκαλέσει το δακρυγόνο από την αστυνομία, αντιστάθηκε με τον ίδιο τρόπου που ο λαός μας αντιστέκεται στον Φασισμό. Αλλά η αντίσταση έχει τώρα μειωθεί βαθμιαία, ενώ χειροτερεύει η κατάσταση των ζωτικών οργάνων του καθώς η λειτουργίες του μυαλού του είναι πολύ μειωμένες" Αυτά έλεγε η αναφορά στις 9 Μαρτίου. Το παιδί είχε χάσει 16 ολόκληρα κιλά κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του ενώ στις 6 Μαρτίου έπαθε επιληπτική κρίση και μια μέρα αργότερα σταμάτησε η καρδιά του. Είχε μόλις γίνει 15χρονών τον Ιανουάριο ενώ βρισκόταν ακόμα σε κώμα.
Ο νεαρός έφηβος, είναι όγδοος άνθρωπος που χάνει τη ζωή του κατά το κύμα διαδηλώσεων για το Πάρκο Γκεζί στην Κωνσταντινούπολη. Νοσηλευόταν από τον Ιούνιο με βαριές εγκεφαλικές κακώσεις.

Anti-government protesters run as riot police fires a water cannon during a demonstration in Ankara March 11, 2014. (Reuters)


View image on Twitter