12 Μαρτίου 2014

ΔΑΠ-ΝΔΦΚ: ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΠΑΡΤΥ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΗΜΕΡΙΔΕΣ…ΕΤΣΙ ΛΟΙΠΟΝ "ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ"

Στις 10 Μαρτίου η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, η πρώτη και υπεύθυνη δύναμη της σχολής μας, με υπερηφάνεια κάλεσε το σύλλογο φοιτητών φιλοσοφικής στην εκπαιδευτική ημερίδα που διοργάνωσε με θέμα "Δάσκαλοι και Έφηβοι".

Στις 10 Μαρτίου η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ αποφάσισε να ενισχύσει το ρόλο της ως κυβερνητική παράταξη και να μην παραμείνει μόνο στο σύνθημα "Είμαστε εκείνοι που παλεύουμε για ανοιχτές σχολές". Έτσι προέβη στη διοργάνωση μιας εκδήλωσης αντιπαραθετικής προς τον ίδιο τον χαρακτήρα του πανεπιστημίου.
 Βέβαια γεννιέται το ερώτημα πως είναι δυνατόν μια εκπαιδευτική ημερίδα να υποβαθμίζει το ρόλο του δημόσιου και δωρεάν πανεπιστημίου.

-Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ συνεργαζόμενη με εταιρείες-χορηγούς της ημερίδας και συγχρηματοδοτούμενη από το ΕΣΠΑ φροντίζει με ζήλο να ενταθεί η επιχειρηματική λειτουργία του πανεπιστημίου. Ανοίγει με ευκολία τις πόρτες του δημόσιου και δωρεάν πανεπιστημίου σε ιδιώτες, την ίδια στιγμή που οι εργολαβίες έχουν εισβάλλει στη σχολή. Γίνεται επομένως το πρώτο βήμα για ένα ημί-ιδιωτικοποιημένο πανεπιστήμιο.



-Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ιεραρχώντας πάντα ψηλά το καλό των φοιτητών μετά την παρακολούθηση της εκδήλωσης μοίραζε δώρα-πιστοποιητικά , διαβεβαιώνοντας πως θα συμπεριληφθούν στον ατομικό φάκελο προσόντων και θα ενισχύσουν τα βιογραφικά των συμμετεχόντων. Να λοιπόν που ο νόμος Διαμαντοπούλου και οι εσωτερικοί κανονισμοί παίρνουν σάρκα και οστά. Με λίγα λόγια, τα πιστοποιητικά παρακολούθησης (που κάποιοι θα έχουν και κάποιοι άλλοι όχι) έχουν ως απόρροια  διασπασμένα πτυχία και κατάργηση της ενιαιότητας των εργασιακών μας δικαιωμάτων. Μέσω αυτής της κίνησης δημιουργούνται φοιτητές διαφορετικών ταχυτήτων. Εκείνοι που θα επιδίδονται σε ένα κυνήγι πιστοποιητικών και πανομοιότυπων παρασήμων και θα ενσαρκώνουν τις έννοιες της συνεχούς επανακατάρτισης και εντατικοποίησης, με στόχο την εύρεση εργασίας. Εκείνοι που ανήκουν στη μερίδα των εργαζόμενων φοιτητών, οι οποίοι όχι μόνο δεν θα απολαμβάνουν τέτοια "προνόμοια", αλλά θα διαγράφονται σε περίπτωση καθυστέρησης της λήψης πτυχίου με την κατηγορία των αιωνίων φοιτητών. Εκείνοι που θα βρίσκονται στο μεταίχμιο προσπαθώντας να πάρουν αποφάσεις για τις σπουδές και το μέλλον τους.

Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ έρχεται ως θεματοφύλακας των πτυχών της εκπαιδευτικής αναδιάρθρωσης και των σχεδίων του υπουργείου που εναντιώνονται στα συμφέροντα του συνόλου των φοιτητών. Επιδιώκει ακόμη να καλλιεργήσει την αδιαφορία εντός των αμφιθεάτρων και να αποπροσανατολίσει τους φοιτητές από τα πραγματικά τους προβλήματα.


Εμείς από την άλλη, καταγγέλλουμε τη συγκεκριμένη, αλλά και κάθε, κίνηση που στόχο έχει την υποβάθμιση του πανεπιστημίου και την προβολή της λογικής του "πατάω επί πτωμάτων" και του ατομικού δρόμου. Υπερασπιζόμενοι το δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα του πανεπιστημίου και πεισμένοι πως ο συλλογικός δρόμος είναι η μόνη απάντηση στις επιθέσεις που οι φοιτητές δέχονται από το υπουργείο, σας καλούμε στη Γενική Συνέλευση του φοιτητικού συλλόγου Φιλοσοφικής την Τετάρτη στις 12:00 στην αίθουσα 204  για να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε για τα ζητήματα που μας απασχολούν.