7 Φεβρουαρίου 2013

Διακόπτεται -προσωρινά?- η πρόσβαση στους ηλεκτρονικούς τίτλους εκδοτικών οίκων από τα ελληνικά πανεπιστήμια, γιατί το υπουργείο Παιδείας δεν έχει εγκρίνει ακόμα κονδύλι

Ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις στις Ηλεκτρονικές Πηγές του Σ.Ε.Α.Β.
06-02-2013
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι οι συμβάσεις πρόσβασης στις ηλεκτρονικές πηγές του ΣΕΑΒ (HEAL-Link) έληξαν στις 31/12/2012. Αν και οι διαπραγματεύσεις/διαδικασίες για την ανανέωσή τους για το το 2013 έχουν προχωρήσει, εντούτοις δεν έχουν ολοκληρωθεί καθώς ο απαιτούμενος προϋπολογισμός δεν έχει ακόμα επιβεβαιωθεί και εγκριθεί από το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα σταδιακά να διακόπτεται η πρόσβαση στους ηλεκτρονικούς τίτλους διαφόρων εκδοτικών οίκων. Μέχρι σήμερα έχει ήδη διακοπεί η πρόσβαση στο περιεχόμενο της IEEE, του Project Muse και Thesaurus Linguae Graecae (TLG), ενώ προσεχώς θα πρέπει να αναμένονται διακοπές πρόσβασης και από άλλους εκδοτικούς οίκους.
Η πρόσβαση αναμένεται να αποκατασταθεί με την υπογραφή των ανανεωμένων συμβάσεων για το 2013. Από την πλευρά του ο ΣΕΑΒ καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίσπευση των απαιτούμενων διαδικασιών έγκρισης του προϋπολογισμού και, συνακόλουθα, της ανανέωσης των συνδρομών.