2 Φεβρουαρίου 2013

"Μνήμες σέρνονται να θαφτούνε εκτός". Για τον νεκρό από αστυνομική καταδίωξη μετανάστη.

Αθήνα, 1 Φλεβάρη 2013
"Δολοφονήθηκε ο Μπαμπακάρ Ντιάε  στη  καταδίωξη δημοτικών αστυνομικών στο Θησείο.
Η  καταδίωξη ομάδας αστυνομικών του Δήμου Αθήνας στο Θησείο κατάληξε στη δολοφονία του Μπαμπακάρ Ντιάε, 39 ετών από τη Σενεγάλη. Η λυσσασμένη επίθεση των δημοτικών αστυνομικών δεν σταμάτησε ούτε όταν ο μικροπωλητής έφτασε στο αδιέξοδο πάνω από τη γέφυρα του τρένου του ΗΣΑΠ όπου ένας δημοτικός αστυνομικός τον καταδίωκε μέχρι που έπεσε στο κενό με το κεφάλι πάνω στις γραμμές. Εκεί άφησε τη τελευταία του πνοή."
Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΚΕΕΡΦΑ, εδώ.


Διαβάστε εδώ το σχετικό ρεπορτάζ από το tvxs.
Η αστυνομία "προστατεύει" τη σωρό του αδικοχαμένου μετανάστη.



Παρίσι, 27 Οκτώβρη 2005
"Μια ομάδα περίπου δέκα εφήβων μεταναστών, παίζουν ποδόσφαιρο στο  Clichy-sous-Bois Το παιχνίδι τελειώνει και οι νεαροί κατευθύνονται προς τα σπίτια τους. Ξεκινά μια αναιτιολόγητη αστυνομική επιχείρηση. Στη θέα τους, τρεις από τους νεαρούς μετανάστες απομακρύνονται τρέχοντας. Οι αστυνομικοί τους κυνηγούν, στην προσπάθειά τους να κρυφτούν σε έναν ηλεκτρικό υποσταθμό της Γαλλικής εταιρίας ηλεκτρισμού, οι δύο από τους νεαρούς και πεθαίνουν από ηλεκτροπληξία,. Ο τρίτος τραυματίζεται και μεταφέρεται στο νοσοκομείο. Μόλις γνωστοποιείται το γεγονός, διακόσιοι περίπου νέοι του προαστίου Clichy-sous-Bois συγκεντρώνονται στην πλατεία Beauvau. Και ξεκινά η εξέγερση των γαλλικών προαστίων."  Διαβάστε ολόκληρο το χρονικό της εξέγερσης από το resistance69.

Το ίδιο σύστημα που γεννά τους απόκληρους της κοινωνίας, το ίδιο τους αντιμετωπίζει ως εν δυνάμει ενόχους, ως παράσιτα. Τότε δε διστάζει ακόμα και να θυσιάσει τις ζωές ορισμένων από αυτούς, ακριβώς όπως θα έκανε ένας μπόγιας για να "καθαρίσει" την μητρόπολη από τα αδέσποτα σκυλιά. Οι ίδιοι που τους εξαθλιώνουν, οι ίδιοι τους δολοφονούν. Και αν κάποιος προσπαθεί να λύσει το πρόβλημα, ας μην ψάχνει μόνο στα συμπτώματα αλλά και στο αίτιο. Και τι είναι αυτό το οποίο συνδέει το Παρίσι του 2005, με την Αθήνα του 2013; Με δυο λέξεις: παγκοσμιοποίηση και καπιταλισμός. Τα ίδια αίτια τα οποία έχουν οδηγήσει την ελληνική κοινωνία σε μαρασμό και εξαθλίωση.

Και όπως έγραψε εύστοχα ένας σύντροφος:
"Η πάταξη της φοροδιαφυγής περνάει από τις γραμμές του Θησείου".

Φωτογραφίες από το χθεσινό περιστατικό.