3 Ιανουαρίου 2012

Κακοπληρωμένοι και εργατικοί οι εκπαιδευτικοί - Πρώτοι στα μαθήματα, τελευταίοι σε μισθούς

«Την κατάρριψη του μύθου για τον λιγότερο εργαζόμενο Έλληνα εκπαιδευτικό» επιχείρησε, η ΟΛΜΕ, παρουσιάζοντας στοιχεία του ΟΟΣΑ και άλλων δικτύων, προκειμένου να απαντήσει στην έκθεση που παρήγγειλε το υπουργείο Παιδείας επίσης από τον ΟΟΣΑ, για να πείσει για το συγκεκριμένο μύθο!

«Οι Έλληνες εκπαιδευτικοί εργάζονται πολύ περισσότερο από συναδέλφους τους στο εξωτερικό και αμείβονται πολύ λιγότερο», επισήμαναν οι εκπρόσωποι της ΟΛΜΕ παρουσιάζοντας τη μελέτη που πραγματοποιήθηκε (από το Κέντρο Μελετών της) βασιζόμενη στα επίσημα στοιχεία του ΟΟΣΑ «Εκπαίδευση με μια ματιά» 2009 και 2011.




Αυτά τα συμπεράσματα σε συνδυασμό με:

Την επικείμενη αναβολή του ΑΣΕΠ 2012 που αφορά 100.000 εκπαιδευτικούς και αποτελεί δεύτερο «χτύπημα» για τους αδιόριστους καθώς και ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ για νηπιαγωγούς και δασκάλους για θέσεις σε σχολεία ειδικής αγωγής που είχε προγραμματιστεί να γίνει εντός του 2011 παραμένει σε εκκρεμότητα.

Τις μόλις 600 προσλήψεις εκπαιδευτικών φέτος, μετά από 6.000 συνταξιοδοτήσεις με αποτέλεσμα χιλιάδες κενά στα σχολεία και 30 μαθητές ανά τάξη.


Την εφεδρεία-απόλυση και το θεσμό των ωρομισθίων και αναπληρωτών που αμοίβονται με 450 ευρώ το μήνα προκειμένου το υπουργείο να αποφύγει τους μόνιμους διορισμούς προς εξοικονόμηση χρημάτων.

Την πολιτική της υποχρηματοδότησης που εφαρμόζεται συνολικά στην εκπαίδευση, ειδικά μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού, όπου οι δαπάνες για την παιδεία είναι οι χαμηλότερες της τελευταίας δεκαετίας (2,75% του ΑΕΠ).

Προοιωνίζουν ένα δυσβάσταχτο μέλλον για τους εκπαιδευτικούς, όπως άλλωστε συμβαίνει και με τους περισσότερους εργαζόμενους εν καιρώ μνημονίου... Όταν η επίθεσή τους είναι τόσο σκληρή, η απάντησή μας δεν μπορεί παρά να είναι συλλογική, μαζική και ανυποχώρητη!


Μόνιμοι, μαζικοί διορισμοί - Κατάργηση της ελαστικής εργασίας