30 Σεπτεμβρίου 2014

ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΑΛΥΕΙ ΤΟ ΠΤΥΧΙΟ ΜΑΣ!

Εν είδη σοκ αποκαλύφθηκε στην αρχαιολογική υπηρεσία, ότι ο νέος οργανισμός της υπηρεσίας (όμοιος σε στόχευση με τον οργανισμό που θέλουν να επιβάλουν και στη σχολή μας) προβλέπει “ότι στα προσόντα διορισμού για τους κλάδους των ΠΕ Αρχαιολόγων, ΠΕ Λαογράφων-Κοινωνικών Ανθρωπολόγων-Εθνολόγων και ΠΕ Ιστορικών (καθώς και ΠΕ Περιβάλλοντος) ορίζεται ως απαραίτητο προσόν διορισμού ο μεταπτυχιακός τίτλος”.

Πολύ απλά : κανείς μας πλέον δεν θα έχει τη δυνατότητα να εργαστεί στις αρχαιολογικές υπηρεσίες εάν δεν είναι κάτοχος μεταπτυχιακού.
H κίνηση αυτή υποβαθμίζει ανεπανόρθωτα την αξία του πτυχίου μας, καθώς θα θεωρείται αυτονόητη η λήψη μεταπτυχιακού και άρα αντικειμενικά οι σπουδές στο τμήμα θα περιλαμβάνουν και το μεταπτυχιακό σκέλος.


Συνδέεται άλλωστε με τις κινήσεις του υπουργείου παιδείας που μέσα από τους “δικούς μας” οργανισμούς επιχειρεί να διασπάσει τον κύκλο σπουδών μας σε 3+2 έτη και να σπάσει ουσιαστικά το ενιαίο πτυχίο σε “μπάτσελορ και μάστερ”. Τα προβλήματα που θα προκύψουν όμως από το “αντίκρισμα” του υποβαθμισμένου πτυχίου μας στην αγορά εργασίας φαίνεται ότι δεν απασχολούν το υπουργείο...

Η δική μας απάντηση!


Η κίνηση αυτή αποτελεί ξεκάθαρη απαξίωση των σπουδών μας και υποβάθμιση της εργασιακής μας προοπτικής. Επιπλέον όπως έχει ανακοινώσει ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων, πρόκειται για ενέργεια που αντίκειται στο προσοντολόγιο που ισχύει για όλους τους δημοσίους υπαλλήλους.
Να μην αφήσουμε την κυβέρνηση και το υπουργείο να παίζουν με τις σπουδές και τις ζωές μας! Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα στις σπουδές, διεκδικούμε αξιοπρεπή εργασιακή προοπτική!

-Άμεση κατάργηση της πρόβλεψης μεταπτυχιακού τίτλου για εργασία στην Α.Υ.
-Ενιαίο ισχυρό πτυχίο με όλα τα επαγγελματικά δικαιώματα
-Κατάργηση των οργανισμών