30 Σεπτεμβρίου 2014

Όπου δεν πίπτει λόγος...

Πλησιάζουμε το τέλος του τετάρτου χρόνου της κοινωνικής καταστροφής που έχουν επιφέρει οι μνημονιακές πολιτικές που εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, οι οποίες σε αγαστή συνεργασία με ΕΕ και ΔΝΤ έχουν βαλθεί να διαλύσουν τις ζωές μας. Σε αυτό το παρόν τις κοινωνικής εξαθλίωσης και το ακόμη χειρότερο μέλλον που μας ετοιμάζουν ο λαός και η νεολαία δεν έμειναν και ούτε πρόκειται να μείνουν με σταυρωμένα τα χέρια. Οι κοινωνικές αντιστάσεις έκαναν αισθητή την παρουσία τους αλλά ταυτόχρονα σε μια περίοδο πολιτικής αποσταθεροποίησης οι κυβερνώντες θέλησαν να τις φιμώσουν μέσω της αστυνομικής καταστολής η οποία από την περίοδο των αγανακτισμένων και μετά έχει οξυνθεί.


Για να το πούμε με απλά λόγια: όποιος αντιστέκεται στην κοινωνική εξαθλίωση, στον εκφασισμό της κοινωνίας και στην διαγραφή των προσδοκιών για ένα καλύτερο αύριο της νεολαίας τότε η αστυνομία θα είναι εκεί για να τον καταστείλει, να μην τον αφήσει να σηκώσει κεφάλι και να διεκδικήσει όσα του αξίζουν! Χαρακτηριστικά παραδείγματα της τελευταίας περιόδου οι πυροβολισμοί (!!!) σε μαθητική κατάληψη στην Καισαριανή αλλά και η επίθεση που δέχτηκε η μεγάλη αντιφασιστική πορεία ένα χρόνο μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα από την Χρυσή Αυγή.


Στις τράπεζες λεφτά, στην νεολαία σφαίρες...



Λίγες μέρες πριν μαθητές του 1ου και 2ου ΓΕΛ και του ΕΠΑΛ Καισαριανής αποφάσισαν να προβούν σε κατάληψη του σχολείου τους με αιτήματα όπως το ότι πληρώνουν τα βιβλία από την τσέπη τους, τις απαράδεκτες συνθήκες υγιεινής και το γεγονός ότι οι αίθουσες διδασκαλίας βρίσκονται σε λυόμενα κτήρια. Εκείνη την ώρα κατέφθασαν στον χώρο του σχολείου 3 περιπολικά και όταν οι μαθητές προσπάθησαν να διαφύγουν, σύμφωνα με δική τους μαρτυρία, η αστυνομία πυροβόλησε τρεις φορές προς το μέρος τους. Πολλοί από αυτούς προσήχθησαν στο αστυνομικό τμήμα μέσα σε κλίμα τρομοκρατίας. Το "νέο λύκειο" - εξεταστικό κάτεργο που έχουν δημιουργήσει σίγουρα αναμένεται να προκαλέσει αντιδράσεις από πλευράς των μαθητών και η ΕΛ.ΑΣ που βρίσκεται σε διατεταγμένη υπηρεσία αποφάσισε από νωρίς να τους στείλει το μήνυμα της: "καθίστε φρόνιμα, μην αγωνίζεστε, αλλιώς θα έχετε να κάνετε με σφαίρες και καταστολή".

Προσαγωγές και συλλήψεις στο Κερατσίνι

Στις 18/9, ένα χρόνο μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα, έλαβε χώρα μαζική αντιφασιστική πορεία με χιλιάδες κόσμου που διαδήλωσε ενάντια στην νεοναζιστική Χρυσή Αυγή, στα τάγματα εφόδου της και στο ρατσιστικό και φασιστικό μίσος που διαχέει στην κοινωνία. Για άλλη μια φορά η ΕΛ.ΑΣ αποφάσισε να καταστείλει τον λαό με τις γνωστές μεθόδους τις: Ξύλο, χημικά και προσαγωγές ενώ οι συλλήψεις έφτασαν τις 64. Στους συλληφθέντες φόρτωσαν βαριές κατηγορίες οι οποίες είναι και ανυπόστατες καθώς συνελήφθησαν μακρυά από τα επεισόδια. Μάλιστα μεταξύ των συλληφθέντων υπάρχουν και συμφοιτητές μας από την Φιλοσοφική. Είναι προφανές ότι η αστυνομία εφάρμοσε την καθιερωμένη της τακτική να επιτίθεται σε εργατικές-λαϊκές, αντιφασιστικές και νεολαιίστικες διαδηλώσεις με στόχο να τρομοκρατήσει τον κόσμο του αγώνα. Όμως δεν θα τους κάνουμε την χάρη...






ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ-ΔΑΚΡΥΓΟΝΑ.ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ!


Απέναντι στην άγρια κρατική καταστολή, η νεολαία και το λαϊκό κίνημα οφείλουν να απαντήσουν με όλες τους τις δυνάμεις. Ενάντια στον εκφοβισμό και την τρομοκρατία απαντούμε με δυναμικότερες