2 Φεβρουαρίου 2014

Ένα σχόλιο για τη χθεσινή πορεία

Χθες, 1/2 καλούταν η καθιερωμένη πια συγκέντρωση-πορεία μνήμης για τα Ίμια από τους φασίστες της Χ.Α. Την ίδια στιγμή, στην πλατεία Σύνταγματος, πολιτικές δυνάμεις και άλλες συλλογικότητες καλούσαν σε αντιφασιστική συγκέντρωση.

Οι φασίστες, αυτοί που το ίδιο το κράτος τους χαρακτήρισε έτσι, που αυτή τη στιγμή έχει κλείσει στη φυλακή τα “κεφάλια” τους, αυτοί που το κράτος τους χαρακτήρισε εγκληματική οργάνωση και προσπαθεί δήθεν να τους παλέψει, αυτοί έκαναν ανενόχλητοι την συγκέντρωσή του, δυο τετράγωνα από τη Βουλή, ένα τετράγωνο από το προεδρικό μέγαρο.

Οι αντιφασίστες, αυτοί που πολύ καιρό πριν την κυβέρνηση μιλάνε για τις δολοφονικές δράσεις της Χ.Α, αυτοί που αγωνίζονται στο δρόμο ενάντια στο φασισμό και αυτούς που τον γεννάνε, αυτοί που έχουν πέσει θύματα των πρακτικών της Χ.Α, αυτοί έμαθαν ότι η συγκέντρωσή τους απαγορεύτηκε, κυνηγήθηκαν μέσα στο κέντρο από τους μπάτσους, τους είδαν να στέλνουν στο νοσοκομείο έναν από αυτούς (“γλίστρησε” σύμφωνα με την επίσημη εκδοχή...).


Απίστευτο;

Όχι, καθόλου! Ποτέ δεν πιστέψαμε το παραμύθι του κρατικού αντιφασισμού. Ξέρουμε πολύ καλά ότι όλη η επιχείρηση δίωξης της Χ.Α ήταν απλά ένας τρόπος η κυβέρνηση να διαχειριστεί με τον δικό της τρόπο την δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα, να δείξει ότι αυτή είναι εκεί για την ασφάλεια του νοικοκυραίου. Ακόμη, έχουμε δει ξανά κι ξανά ποιανών τα συμφέροντα υποστηρίζει η Χ.Α, μέσα κι έξω από τη Βουλή, όταν ψηφίζει χωρίς κανέναν ενδοιασμό τα μνημονιακά μέτρα, όταν επιτίθεται στον αγωνιζόμενο λαό.


Ξέρουμε επίσης, ότι τον φασισμό δεν θα τον εξαφανίσουμε με νόμους.

 Δεν θα τον εξαφανίσουν 


αυτοί που τον δημιούργησαν και τον έθρεψαν.

 Ότι είναι στο δικό μας χέρι να δώσουμε απάντηση στους φασίστες της Χ.Α.

Ότι θα βρούμε απέναντι μας την κυβέρνηση και την αστυνομία

Τους απαντάμε ότι:

 δεν μας τρομοκρατούν συλλήψεις, δακρυγόνα,

νόμος είναι το δίκαιο του αγώνα


Υ.Γ. : Πριν κλείσουμε να ευχηθούμε πως ο νέος κομματικός φορέας που εξήγγειλαν οι φασίστες ότι θα δημιουργήσουν αν απαγορευτεί η ΧΑ, η “Εθνική Αυγή”, να είναι πιο “γραβατωμένος”, ώστε να πραγματοποιηθεί επιτέλους η ονείρωξη του κ. Μ. Παπαδημητρίου για μια σοβαρότερη Χ.Α που θα  συγκυβερνήσει με την Ν.Δ. Να μην υπάρχουν κι αυταπάτες για το ποιος είναι με ποιον