16 Οκτωβρίου 2013

ΔΑΠ-ΝΔΦΚ: συμμέτοχη και συνένοχη στη διάλυση του δημόσιου, δωρεάν Πανεπιστημίου

Καταγελίες σε αγωνιζόμενους φοιτητές
απουσία από κάθε συνέλευση/διαδήλωση/δράση
ανακοινώσεις που υποσκάπτουν τον αγώνα των διοικητικών
δήθεν ακομμάτιστη Πρωτοβουλία για ''ανοιχτές σχολές''

ή αλλιώς
ΔΑΠ- ΝΔΦΚ: η κυβερνητική παράταξη

Ενώ οι διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Αθηνών μπαίνουν στην 6η εβδομάδα κινητοποιήσεων και απεργιών, η ΔΑΠ- ΝΔΦΚ όλο αυτό το διάστημα υποσκάπτει τον αγώνα τους. Ποντάροντας στην –εύλογη- αγωνία των φοιτητών για το πότε θα ανοίξουν οι σχολές, πότε θα γίνουν οι εξεταστικές κτλ. προβάλλει ως η μόνη δύναμη εντός του ελληνικού Πανεπιστημίου που ζητά ξεκάθαρα άνοιγμα των σχολών και «κλείσιμο» του αγώνα. Έρχεται να εξυπηρετήσει για άλλη μια φορά τα συμφέροντα του κομματικού της φορέα, της ΝΔ.
Στηρίζει εκ των έσω τις απολύσεις και τις διαθεσιμότητες. Στηρίζει, δηλαδή, όσους επιχειρούν να αφήσουν τα Ιδρύματα χωρίς προσωπικό. Όσους θέλουν να διαλύσουν την ποιότητα των σπουδών μας- γιατί μην ξεχνάμε ότι οι απολύσεις των διοικητικών υπαλλήλων ανοίγουν το δρόμο για εκ νέου περικοπές στην χρηματοδότηση, για δίδακτρα, για απολύσεις διδακτικού προσωπικού, για μειώσεις εισακτέων φοιτητών. Επί της ουσίας, λοιπόν, η ΔΑΠ στηρίζει όσους δεν τους αφορά το μέλλον του δημόσιου Πανεπιστημίου.
Τα Ιδρύματα δεν πρέπει μα είναι κλειστά. Δεν τα έκλεισαν όμως ούτε οι διοικητικοί, ούτε οι φοιτητές. Τα Πανεπιστήμια έκλεισαν οι πολιτικές της κυβέρνησης με την υποχρηματοδότηση και την υποστελέχωση .Οι ελλείψεις, τα προβλήματα και όσα αποστρεφόμαστε στο δημόσιο Πανεπιστήμιο δεν λύνονται με δήθεν αξιολογήσεις που έχουν- εντέλει- ένα και μόνο στόχο, τις απολύσεις, τη διάλυση της δημόσιας τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.