8 Ιουλίου 2013

Λίγα λόγια για τη σημερινή επίθεση εναντίον φοιτητών εξαιτίας μελών του Συμβουλίου Ιδρύματος...

  Σήμερα έγινε εμφανές για ποιο λόγο καταργήθηκε το πανεπιστημιακό άσυλο. Για να μπορούν να εισβάλλουν τα ΜΑΤ στο πανεπιστημιακό χώρο και να συλλαμβάνουν φοιτητές που διαμαρτύρονται για τα δικαιώματά τους. Το σημερινό μας παράπτωμα; Απαιτήσαμε να είμαστε παρόντες στην συνεδρίαση του Συμβουλίου Ιδρύματος που μεταξύ άλλων θα συζητούσε για το σχέδιο «Αθηνά» και για την φύλαξη(!) των πανεπιστημιακών χώρων. Η προσπάθειά μας να μπούμε στην αίθουσα της συνεδρίασης έκανε κάποιους καθηγητές μέλη του Σ.Ι. να θεωρήσουν ότι κινδυνεύει η ζωή τους(!) και να καλέσουν τα ΜΑΤ. 

























Αποτέλεσμα;;; Περίπου 30 προσαγωγές φοιτητών στον χώρο της Πρυτανείας! Μεταξύ αυτών μάλιστα και 3 συνάδελφοί μας από τη Φιλοσοφική, μέλη της Ενωτικής Πρωτοβουλίας ΣΑΦ-ΚΑΡΦΙ/εαακ.




Αυτό που πραγματικά θέλουν είναι κάθε μορφή διαμαρτυρίας να καταστέλλεται νόμιμα, να μην μπορούμε να συμμετέχουμε σε καμία διαδικασία που αφορά το μέλλον μας και να τρομοκρατήσουν τους φοιτητές που αγωνίζονται.

Δεν θα ανεχτούμε μεθόδους τραμπουκισμού και τρομοκρατίας, ούτε από την αστυνομία ούτε από δοσίλογους καθηγητές. Θα συνεχίσουμε να αντιστεκόμαστε απέναντι σε όσους μαγειρεύουν με κλειστές διαδικασίες,  μακριά από τους φοιτητές τη διάλυση του δημόσιου, δωρεάν και δημοκρατικού πανεπιστημίου.

Καλούμε αύριο όλους τους φοιτητές  στην  Πρυτανέια του ΕΚΠΑ στις 9 π.μ,  όπου θα ξανασυνεδριάσει το Συμβούλιο Ιδρύματος! Να τους δείξουμε ότι δεν μας τρομάζουν!