4 Απριλίου 2013

Χρήση χημικών ενάντια σε ψυχικά πάσχοντες έξω από το υπουργείο Υγείας

Στιγμιότυπο από προηγούμενη συγκέντρωση διαμαρτυρίας εργαζομένων του ΟΚΑΝΑ

αναδημοσίευση από in.gr

Επεισοδιακή η συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν, για ακόμη μια φορά, την Πέμπτη, μαζί με τους ασθενείς, εργαζόμενοι του Προγράμματος Ψυχιατρικής Μεταρρύθμισης, «Ψυχαργώς», και του ΟΚΑΝΑ, έξω από το υπουργείο Υγείας. 

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στο Βήμα, ένταση προκλήθηκε όταν ορισμένοι ασθενείς προσπάθησαν να εισέλθουν στο υπουργείο Υγείας.

Η αστυνομία, προσπαθώντας να τους εμποδίσει, προέβη σε ρίψη χημικών, με αποτέλεσμα να προκληθεί δύσπνοια και εμετοί στους ψυχικώς πάσχοντες.

Όλα ξεκίνησαν όταν αντιπροσωπεία των εργαζομένων μίλησε με εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας, στον οποίο εξέφρασε το αίτημα να συναντηθεί με τον υπουργό Ανδρέα Λυκουρέντζο. Από την πλευρά του όμως ο εκπρόσωπος του υπουργείου επέμεινε ότι αρμόδια για το ζήτημα αυτό είναι η υφυπουργός, Φωτεινή Σκοπούλη.

Η διαφωνία αυτή δυναμίτισε την ατμόσφαιρα, με αποτέλεσμα ορισμένοι ασθενείς να προσπαθήσουν να μπουν στο υπουργείο και η αστυνομία να προβεί σε ρίψη χημικών για να τους εμποδίσει.

Σημειώνεται ότι λόγος διαμαρτυρίας των εργαζομένων, εκτός από την απώλεια των δεδουλευμένων τους, ήταν και ο κίνδυνος να κλείσουν οι δομές ψυχικής υγείας, αφήνοντας στο δρόμο όχι μόνο τους ίδιους, αλλά και τους νοσηλευόμενους.