24 Νοεμβρίου 2011

ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΕΚΤΗ ΔΟΣΗ, ΕΕ, ΔΝΤ και τι μας περιμένει!


Λίγες σκέψεις για τη συγκυρία...
Όσοι ευαγγελιζόταν την εθνική ενότητα ως αντίδοτο στην τεράστια οικονομική κρίση και υποστήριζαν πως οι διαφωνιές ΠΑΣΟΚ – ΝΔ αποτελούν ένα πραγματικό πρόβλημα, πρέπει να είναι πραγματικά δικαιωμένοι με την επιλογή της συγκυβέρνησης. Ο διορισμός στην πρωθυπουργία ενός ανθρώπου απο τον τραπεζιτικό χώρο και η στελέχωση της κυβέρνησης από ατόμα κομματικών γραφείων επιλέχτηκε για να πάρει τις κρίσιμες αποφάσεις για το συμφέρον του λαού που απαιτεί η συγκυρία, αποτελώντας μια ιστορική τομή, όπως υποστηρίζουν τα ΜΜΕ.

Είναι όμως έτσι;;; Ας πάρουμε τα πράγματα από τη αρχή!
Εδώ και πολλά χρόνια το «χάσμα» ανάμεσα στα δύο μεγάλα κόμματα όπως μας το παρουσιάζουν τα ΜΜΕ ποτέ δεν υπήρχε. Αν παρατηρήσει κανείς τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ τα τελευταία 20 χρόνια βλέπει ελάχιστες διαφορές στην πολιτική τους. Η μεγαλύτερη απόδειξη άλλωστε είναι ότι η ΝΔ την ουσία των μέτρων ποτέ δεν την αμφισβήτησε: δεν καταδίκασε ποτέ την αφαίμαξη των εργαζομένων, ούτε τις ιδιωτικοποιήσεις και το ξεπούλημα του δημοσίου τομέα, ψήφισε μάλιστα ορισμένα από αυτά τα μέτρα, όπως τον νόμο Διαμαντοπούλου για τα πανεπιστήμια.

Ποιός είναι ο στόχος της νέας κυβέρνησης;;;
Με τη συγκρότηση της κυβέρνησης εθνικής ενότητας έρχεται και η κατάργηση πλέον κάθε έννοιας δημοκρατίας. Γιατί είναι το πλέον αντιδημοκρατικό και απολυταρχικό τα δύο μεγάλα κόμματα, χωρίς την διεξαγωγή εκλογών, να δημιουργούν μια πανίσχυρη «μεταβατική» κυβέρνηση μόνο και μόνο για να ψηφίσουν τη δανειακή σύμβαση και το νέο μνημόνιο, τη στιγμή που παραβιάζουν ολοφάνερα τη λαϊκή βούληση. Γιατί δημιουργούν μια τεράστια πλειοψηφία μέσα στη Βουλή υπέρ της λογικής των συνεχών μέτρων που εξαθλιώνουν την κοινωνία, τη στιγμή που έξω από αυτή το σύνολο του ελληνικού λαού καταδικάζει το μνημόνιο και συνολικά όλη αυτή την πολιτική.

Ακόμα και οι ίδιοι πλέον δηλώνουν ότι ο κύριος στόχος αυτής της νέας κυβέρνησης είναι να επικυρώσει οπωσδήποτε το νέο μνημόνιο, δηλαδή να ξεπεράσει με κάθε κόστος τις λαϊκές αντιδράσεις. Η δυναμική κυβέρνηση και η ενότητα που ορα­ματίζονται δεν θα είναι ενάντια στην τρόικα και την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά ενάντια στις διεκδι­κήσεις των εργαζομένων. Η συγκυβέρνηση είναι η δική τους απάντηση απέναντι στην πρωτόγνω­ρη πραγματική ενότητα της ελληνικής κοινωνίας που στη μεγαλύτερη απεργία που έχει δει ποτέ η Ελλάδα, στις 19-20 Οκτώβρη αλλά και στις παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου έδειξε αποφασισμένη να ανατρέψει την συγκεκριμένη πολιτική κατάσταση και τη ζωή που μας επιβάλλουν.

Γιατί ξέρουμε πως ο δρόμος για μία ζωή με αξιοπρέπεια δεν περνάει μέσα από απολύσεις, εφεδρείες, πενιχρούς μισθούς και συντάξεις, κυβερνήσεις σωτηρίας και μηχανισμούς επιτήρησης.
Ξέρουμε ότι την πραγματική λύση μπορούμε να τη δώσουμε εμείς, μέσα από την ανατροπή αυτής της πολιτικής και αυτού του σύστηματος.