27 Σεπτεμβρίου 2011

Καταληψη φοιτητων στην ΕΡΤ!!!

Το βράδυ της Κυριακής 25/9 ομάδα φοιτητών από το συντονιστικό γενικών συνελεύσεων και καταλήψεων επιχείρησε να παρέμβει στο δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ προκειμένου να μεταδοθούν ζωντανά τα αιτήματα των κατειλημμένων σχολών.


Τα ΜΜΕ σε πλήρη σύμπλευση με την πολιτική του υπουργείου έχουν στήσει έναν κλοιό σιωπής γύρω από τις φοιτητικές κινητοποιήσεις, διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα. Η δυναμική των 300 κατειλημμένων σχολών των προηγούμενων εβδομάδων θάφτηκε απ' όλα τα μέσα ενημέρωσης, ενώ παράλληλα η μειοψηφική ως τώρα άποψη των ανοιχτών σχολών προβάλλεται συνεχώς και μονομερώς, αφού είναι και η μόνη πλευρά που της δίνεται η δυνατότητα να εκφραστεί ενδελεχώς για τις απόψεις της στα ΜΜΕ.

Ταυτόχρονα, γίνεται προσπάθεια να επικρατήσει τρομοκρατικό κλίμα γύρω από το θέμα των εξαμήνων και των εξεταστικών, ενώ αναφορές για το περιεχόμενο του νόμου γίνονται μόνο για τα ζητήματα της διοίκησης και του ασύλου αποκρύπτοντας πλήρως την διάλυση του πτυχίου μας, την κατάργηση των δωρεάν συγγραμμάτων, την εισαγωγή manager και επιχειρήσεων στα ιδρύματα και την επικείμενη εισαγωγή διδάκτρων.

Η διοίκηση της ΕΡΤ αρνήθηκε κατηγορηματικά να μεταδώσει ζωντανά τις δηλώσεις των φοιτητών και δεσμεύτηκε ότι θα προβληθούν στο δελτίο των 12:00 κάτι που τελικά δεν έγινε.Είναι σαφές ότι ενισχύεται κάθε προσπάθεια, ώστε οι αγώνες μας να μην ανοιχθούν στην κοινωνία και να παραμείνουν στους στενούς κύκλους του πανεπιστημίου όπως επιθυμεί το υπουργείο. Εμείς από την μεριά μας έχουμε να δώσουμε την εξής απάντηση: από τη στιγμή που η στάση τους είναι αμείληκτη, αμείληκτος θα είναι και ο αγώνας μας! Η πληροφόρηση σχετικά με το νόμο και τις κινητοποιήσεις είναι πλέον δική μας υπόθεση και θα αναζητήσουμε όλους τους δυνατούς τρόπους να εκφραστούμε!  

Ο αγώνας των φοιτητών για δημόσια, δωρεάν εκπαίδευση, αγώνας ολόκληρης της κοινωνίας!!!