23 Οκτωβρίου 2009

Πότε επιτέλους θα βγουν οι βαθμοί των μαθημάτων του Σεπτέμβρη; (13/10)

Έχει περάσει ενάμισης μήνας από το τέλος της εξεταστικής του Σεπτέμβρη κι όμως ακόμα δεν έχουν βγει τα αποτελέσματα παρά μόνο για το 1/3 (και λιγότερο) των μαθημάτων.

Κατά τα άλλα οι καθηγητές μας δεν ξεχνούν όπου σταθούν κι όπου βρεθούννα μας εγκαλούν στις υποχρεώσεις μας. Μας αναγκάζουν να διαβάζουμε ένα τόνο βιβλία για την εξεταστική, ενώ μας τα έχουν δώσει μόλις μια εβδομάδα πριν από αυτή. Μας αναγκάζουν εμμέσως να παρακολουθούμε τις παραδόσεις παρόλο που λόγω δουλειάς και άλλων υποχρεώσεων δεν μπορούμε να το κάνουμε όλοι. Μας λένε να μη φωνάζουμε και να μην αντιστεκόμαστε κι όλα αυτά για ένα πτυχίο με μηδαμινό αντίκρισμα στην αγορά εργασίας.



Ωστόσο, όταν πρόκειται για τις υποχρεώσεις των καθηγητών, οι ίδιοι περί άλλων τυρβάζουν. Τόσο πολλά γραπτά έχουν να διορθώσουν που δεν τους φτάνουν 2 μήνες; Μέχρι πότε οι καθηγητές μας θα είναι υπεράνω υποψίας; Μέχρι πότε δεν θα λογοδοτούν σε κανέναν για ότι κάνουν εδώ μέσα; Μήπως οι μόνοι που έχουν υποχρεώσεις στο πανεπιστήμιο είναι οι φοιτητές;

Για να μην ξεχάζουμε βέβαια τα μαζικά κοιψίματα στις εξεταστικές και την ασφυκτική επιτήρηση που καταντά εξευτελιστική για τον φοιτητή τείνοντας να γίνει καθεστώς στη σχολή.

Ακόμα: Ήξερες ότι για να πάρουμε βιβλία πρέπει πρώτα να γραφτούμε στο εξάμηνο; Για να γραφτούμε όμως στο εξάμηνο πρέπει πρώτα να βγουν με τη σειρά τους οι βαθμοί των μαθημάτων του Σεπτέμβρη. Γιατί οι καθηγητές δεν αναλαμβάνουν λοιπόν τις ευθύνες τους; Μάλλον είναι πιο εύκολο να τις μεταθέτουν στους φοιτητές που αγωνίζονται κατηγορώντας αυτούς ως υπέυθυνους.

Απαιτούμε:
  • Άμεση ανάρτηση (μέχρι το τέλος της εβδομάδας) των βαθμολογιών όλων των μαθημάτων που εξετάστηκαν το Σεπτέμβρη.
  • Αναβαθμολόγηση ή επαναξέταση σε όσα μαθήματα κόπηκε το 50% και πάνω.
  • Ανακοίνωση του προγράμματος της χειμερινής εξεταστικής μέχρι το τέλος του μήνα.