1 Φεβρουαρίου 2011

ΔΕΝ ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΜΕΡΕΣ 24ΩΡΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΜΜΜ!!!

Αβίαστα φαίνεται πως αποφάσισαν οι καθηγητές και η κοσμητεία της Φιλοσοφικής να πραγματοποιηθούν κανονικά οι εξετάσεις παρά την 48ωρη απεργία που έχουν προκηρύξει τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς! Προφανώς δεν ενδιαφέρονται για το αν και το πώς θα καταφέρουν φοιτητές από ολόκληρη την Αττική να φτάσουν στη σχολή αφού όπως μας είπαν "όποιος θέλει πραγματικά να έρθει θα βρει τρόπο"!!! Ποιος θα είναι αυτός;;; Να πληρώσουμε ένα σκασμό λεφτά σε ταξί, φυσικά! Όποιος δεν διαθέτει... ραντεβού τον Σεπτέμβρη!!!


Η στάση αυτή είναι τουλάχιστον προκλητική ειδικά σε μια περίοδο οξυμένης οικονομικής κρίσης όπως η σημερινή. Δικαιολογίες που ειπώθηκαν όπως το ότι δεν ανακοινώθηκε εγκαίρως η απεργία οπότε δεν ήταν δυνατόν να αλλάξει το πρόγραμμα είναι τουλάχιστον γελοίες καθώς οι εργαζόμενοι στα ΜΜΜ έχουν δηλώσει επανειλημμένως ότι επρόκειτο να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους το επόμενο διάστημα. Επομένως, καθηγητές και κοσμητεία όφειλαν να έχουν διαμορφώσει το πρόγραμμα έτσι ώστε να δέχεται τροποποιήσεις και να βρίσκονται σε ετοιμότητα ώστε να ανακοινώσουν εγκαίρως τις ενδεχόμενες αλλαγές προς διευκόλυνση των φοιτητών.

Από την πλευρά μας θεωρούμε ότι το ζήτημα πρέπει να απαντηθεί συλλογικά από τον φοιτητικό μας σύλλογο. Γι΄ αυτο και καλούμε Διοικητικό Συμβούλιο στο οποίο προτείνουμε:

α) Επανεξέταση των μαθημάτων της Τρίτης 1/2 και της Τετάρτης 2/2, ώστε να μπορέσουν όλοι οι φοιτητές να εξεταστούν κανονικά.

β)Σε περίπτωση νέας γενικής απεργίας των ΜΜΜ αναβολή όλων των μαθημάτων και άμεσος ορισμός της νέας ημερομηνίας.