22 Νοεμβρίου 2010

Πώς ΔΑΠ-ΠΑΣΠ-ΠΚΣ σαμπόταραν την Γενική Συνέλευση του Πολυτεχνείου

Οι μεταρρυθμίσεις που προτείνει το Υπουργείο αποτελούν τη σκληρότερη επίθεση που έχει δεχτεί το πανεπιστήμιο τα τελευταία χρόνια. Επιδιώκουν την πλήρη κατάργηση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα του πανεπιστημίου, τη διάλυση του πτυχίου μας, τη φίμωση των φοιτητών και την απομάκρυνσή τους από κάθε διοικητικό όργανο, την καθιέρωση διδάκτρων, διαγραφών και απουσιολογίων. Για αυτούς τους λόγους αλλά και εν όψει του εορτασμού του Πολυτεχνείου η συντριπτική πλειοψηφεία των φοιτητικών συλλόγων διεξήγαγαν συνελεύσεις ώστε να αποφασίσουν για τη συμμετοχή τους στην φοιτητική πορεία εναντίον των νέων εκπαιδευτικών μέτρων (Πέμπτη 11/11) και για τη συμμετοχή τους στην παλλαϊκή, αντιιμπεριαλιστική πορεία του Πολυτεχνείου προς την αμερικάνικη πρεσβεία (Τετάρτη 17/11).


Τι συνέβη στη Φιλοσοφική;
Ως Ενωτική Πρωτοβουλία ΣΑΦ-ΚΑΡΦΙ καλούσαμε Διοικητικό Συμβούλιο για να αποφασιστεί διεξαγωγή Γενικής Συνέλευσης την Τετάρτη 10/11. ΠΑΣΠ και ΚΝΕ δεν παρουσιαστηκαν με αποτέλεσμα να μην παρθεί απόφαση. Γι΄αυτό και προχωρήσαμε σε συλλογή υπογραφών. Όμως την Τρίτη 9/11 βρεθήκαμε προ απροόπτου όταν Κνίτες και Πασπίτες ΤΑ ΒΡΗΚΑΝΕ(!) και με τη σύμπραξη της ΔΑΠ μας ανακοίνωσαν ότι καλούν συνέλευση για Πέμπτη 11/11, δηλαδή μέρα πορείας!!!! Εμείς παρόλο που καταδικάζουμε αυτήν την απόφαση, καθώς αποσκοπεί στην απομαζικοποίηση της διαδήλωσης, κάναμε μια υποχώρηση προκειμένου να κινητοποιηθεί ο σύλλογος σε μια μαζική συλλογική διαδικασία.

Τα γεγονότα έχουν ως εξής:
  • Οι καθεστωτικές παρατάξεις ΔΑΠ-ΠΑΣΠ δεν εμφανίστηκαν ποτέ στη Γ.Σ υπονομεύοντας για ακόμη μια φορά τις διαδικασίες του φοιτητικού συλλόγου και αποφεύγοντας να τοποθετηθούν ΞΕΚΑΘΑΡΑ και ΠΟΛΙΤΙΚΑ για το νέο πολυνομοσχέδιο.
  • Η ΚΝΕ δρώντας ως δεκανίκι της κυβέρνησης και του υπουργείου αποχώρησε από τη Γ.Σ πριν καν ξεκινήσει με την πρόφαση ότι δεν είχε απαρτία, ενώ ο κόσμος ερχόταν διαρκώς στην ΑULA! Πού πήγε;;; Μα φυσικά να κάνει επιτροπή αγώνα στην 313!!!
Το αποτέλεσμα;;;
O συλλογος για πρώτη φορά (!) δεν έκανε Γενική Συνέλευση για το Πολυτεχνείο...
Όμως τίποτα δεν τελειώνει εδώ. Παρά τη στοχευμένη προσπάθεια διάλυσης των φοιτητικών συλλόγων για την εξυπηρέτηση ποικίλων συμφερόντων το φοιτητικό κίνημα μπορεί και πρέπει να γίνει εμπόδιο σε οποιοδήποτε σχέδιο πλήττει άμεσα τα δικαιώματά μας σε σπουδές και εργασία. Ως φοιτητές Φιλοσοφικής αλλά και ως αυριανοί εκπαιδευτικοί παλεύουμε μαχητικά για να διασφαλίσουμε τα δικαιώματά μας!!! Είναι στο χέρι μας να ισχυροποιήσουμε τις γενικές συνελέυσεις και μέσα από συλλογικούς αγώνες να υψώσουμε ανάστημα και να βάλουμε ένα τέλος στα σχέδια που θέλουν να μετατρέψουν τη ζωή μας σε καταναγκαστικό έργο...