4 Μαΐου 2010

ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

Χτες το βράδυ (Δευτέρα 3/5), αδιόριστοι συνάδελφοι μας, μέλη της Πανελλήνιας Ένωσης Αδιόριστων Εκπαιδευτικών (ΠΕΑΕ) ζήτησαν να παρέμβουν σε εκπομπή της κρατικής τηλεόρασης όπου ήταν καλεσμένη η υπουργός παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου. Αυτό όμως που τους περίμενε στους διαδρόμους του ραδιομεγάρου ήταν το άγριο ξύλο από τα ΜΑΤ Σε ένα μέσο, το οποίο υποτίθεται είναι δημόσιο και που χρηματοδοτείται από τις τσέπες μας, απαγορεύτηκε στους ίδιους τους εργαζόμενους που το πληρώνουν, να ενημερώσουν τον ελληνικό λαό για την θύελλα των αντιδραστικών αλλαγών που προωθεί το υπουργείο παιδείας.


Σε μία περίοδο γενικευμένης επίθεσης ενάντια στους εργαζομένους, προωθούνται και βαθιές τομές στην εκπαίδευση. Το «νέο» σχολείο της Διαμαντοπούλου όμως είναι στην πραγματικότητα πολύ παλιό. Προβλέπει 30 μαθητές ανα τάξη, κλείσιμο και συγχωνεύσεις εκατοντάδων σχολείων (ιδίως στην περιφέρεια), επέκταση των ελαστικών σχέσεων εργασίας για τους καθηγητές με αύξηση των ωρών διδασκαλίας (στην οποία έρχεται να προστεθεί και η αύξηση της ηλικίας συνταξιοδότησης), υποχρηματοδότηση των σχολείων των οποίων οι μαθητές δεν «αποδίδουν καλά στις εξετάσεις, ψαλίδισμα των διορισμών νέων εκπαιδευτικών ενώ ταυτόχρονα προβλέπει την απόλυση δεκάδων χιλιάδων καθηγητών που αυτή τη στιγμή αμείβονται με 300€
Το «νέο» σχολείο που ονειρεύονται δεν θα έχει στο κέντρο το μαθητή, αλλά θα τον φορτώσει με ακόμα περισσότερες εξετάσεις και πίεση, θα κάνει το σχολείο ακόμα πιο αποκρουστικό στα παιδιά από ότι είναι σήμερα με αποτέλεσμα όλο και περισσότερα να εγκαταλείπουν την υποχρεωτική εκπαίδευση.

Δεν έρχεται να «αναβαθμίσει» το ρόλο του εκπαιδευτικού, αλλά θα τον θεωρεί τον αποκλειστικό υπεύθυνο για τη σχολική αποτυχία, αγνοώντας επιδεικτικά τους κοινωνικούς παράγοντες που είναι υπεύθυνοι αυτήν.

ΛΟΓΑΡΙΑΖΟΥΝ ΟΜΩΣ ΛΑΘΟΣ!
Γιατί όλοι εκείνοι που μας φόρτωσαν στην πλάτη το ΔΝΤ και την επιτήρηση της ΕΕ, όλοι εκείνοι που κόβουν τους μισθούς μας, που αυξάνουν την φορολογία των νοικοκυριών ενώ μειώνουν τους φόρους των επιχειρήσεων, που θέλουν να πετάξουν τα παιδιά του λαού έξω από το σχολείο και να μετατρέψουν τα πτυχία μας σε κουρελόχαρτα, θα μας βρουν απέναντι τους. Θα βρουν ένα ισχυρό πανεκπαιδευτικό μέτωπο, τις ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών (ΔΟΕ, ΟΛΜΕ), τους φοιτητικούς συλλόγους και τους δεκάδες χιλιάδες αδιόριστους συναδέλφους μας
ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!

ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΣΑΦ-ΚΑΡΦΙ
ΕΑΑΚ