3 Δεκεμβρίου 2014

ΟΙ ΝΥΧΤΕΣ ΤΗΣ ΟΡΓΗΣ ΔΕΝ ΑΡΓΟΥΝ ΠΟΛΥ ΑΚΟΜΗ... (ή ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΗΣ ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ)

Στην ελλάδα της κοινωνική εξαθλίωσης....

Αδιαμφισβήτα οι πολιτικές που έχουν επιβλήθει στην Ελλάδα τα χρόνια του μνημονίου, είναι από τις πιο αντιλαϊικές που έχει βιώσει αυτός ο τόπος. Χιλίαδες άνθρωποι ζουν στα όρια της φτώχειας, στην ανεργία και στην επισφάλεια, οδηγούνται στην μετανάστευση και τη συλλογική κατάθλιψη, μέρα με την μέρα βλέπουν τα δικαιώματα τους να καταστρατηγούνται και βιώνουν την καταστολή στο πετσί τους. 

...και στο πανεπιστήμιο του Φορτσακισμού 

 Προσπαθεί με κάθε τρόπο να εμπεδωθεί πως η νεολαία και ο λαος είναι καταδικασμένοι σε ένα ανύπαρκτο μέλλον. Την ίδια στιγμή κάθε έννοια δημοσίου, δωρεάν και δημοκρατικού πανεπιστημιού ποδοπατάται. Το πανεπιστήμιο γίνεται ένα κάτεργο εντατικοπιήσης και αυταρχισμού. Τα πτυχία θεωρούνται κουρελόχαρτα, οι φοιτητές δενδικαιούμαστε να ορίσουμε τους όρους των σπουδών μας, οι εργολαβίες εισβάλλουν στις σχολές,βιώνουμε καθεστώς μπατσοκρατίας στα ιδρύματα και βρισκόμαστε πεταμένοι μέσα στα σκουπίδια.

Στο ΕΚΠΑ συγκεκριμένα, από τότε που ο πρύτανης-σερίφης Φορτσάκης ανέλαβε τα καθήκοντά του, μαθαίνουμε για απειλητικές ανακοινώσεις περί κατάργησης των φοιτητικών συλλόγων, βλέπουμε την αστυνομία (ιδιωτική ή μη) να κόβει βόλτες απο τους χώρους των σπουδών μας και να επιδίδεται σε ξυλοδαρμούς συμφοιτητών μας.

(Κι άλλα) σκουπίδια μέσα στις σχολές... 

 Βέβαια όχι μόνο στο ΕΚΠΑ αλλά σε όλα τα ιδρύματα οι αυταρχικές διοικήσεις και οι κυβερνητικές πολιτικές βρίσκουν συμμάχους στην παράταξη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ που υπερασπίζεται την κρατική τρομοκρατία και όλες τις μεταρρυθμίσεις.
Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ χειροκρότησε την καταπάτηση της απόφασης της γενικής συνέλευσης και το σπάσιμο της κατάληψης ένα προηγούμενο διάστημα στην Φιλοσοφική, κατηγόρησε τους φοιτητές της ΝΟΠΕ που στην προσπάθεια τους να υλοποιήσουν τις αποφάσεις των συλλόγων τους ξυλοκοπήθηκαν από τα ΜΑΤ και δεν δέχτηκε να καταγγείλλει τη δημοσιοποιήση των στοιχείων φοιτητή της Νομικής από την εφημερίδα Πρώτο Θέμα, παίζοντας το ρόλο του χαφιέ μέσα στο πανεπιστήμιο.

Πιο πρόσφατο γεγονός είναι η τοποθέτηση μέλους της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΑΠΘ σχετικά με την απεργία πείνας του Νίκου Ρωμανού, με άρθρο που φιλοξενούσε το site της παράταξης. Στο συγκεκριμένο άρθρο o αρθρογράφος επιχειρηματολογούσε υπέρ της στάσης της κυβέρνησης και του υπουργείου δικαιοσύνης, λέγοντας πως ακόμα κι αν ο ίδιος ο νόμος επιτρέπει στο Ν.Ρωμανό να παρακολουθήσει τα μαθήματα της σχολής του αυτό δεν πρέπει να του επιτραπεί διότι είναι “επικίνδυνος” για τους συναδέλφους του και καλεί μάλιστα τη δικαιοσύνη να μην υποχωρήσει της θέσης της και να μην δεχθεί τον “εκβιασμό” της απεργίας πείνας που κάνει ο Ρωμανός. Ταυτόχρονα, ο ΔΑΠίτης αρθρογράφος επιδίδεται σε ένα κρεσέντο προσωπικής επίθεσης στον Ν.Ρωμανό αποκαλώντας τον “αδίστακτο εγκληματία, επικίνδυνο για την κοινωνία”, “γόνο εύπορης οικογένειας με υπαρξιακά κενά” που “αντί να ξεκινήσει απαλλοτρίωση από την περιουσία της μαμάκας του, ξεκίνησε από τις τράπεζες”.

Αυτή είναι η τοποθέτηση της κυβερνητικής παράταξης για έναν άνθρωπο που παλεύει για τα αυτονόητα, για το δικαίωμα του στην παιδεία. Ο Ν.Ρωμανός, κρατούμενος και απεργός πείνας από τις 10 Νοεμβρίου δίνει στο νοσοκομείο Γεννηματάς την πιο οδυνηρή μάχη απέναντι στην αναλγησία της κρατικής εξουσίας που τόσο πολέμησε ενάντια της. Σε λίγες μέρες (6 Δεκέμβρη) συμπληρώνονται 6 χρόνια από τότε που ο Ρωμανός είδε τον φίλο του να σκοτώνεται μπροστά στα μάτια του, από τότε που η κυβέρνηση εγκαινίασε το μότο “στις τράπεζες λεφτά, στη νεολαία σφαίρες”.

Οι μέρες της μπλέ αφθονίας σας είναι μετρημένες... 

Οι κυβερνώντες και η καθεστωτική παράταξη της ΔΑΠ θα πρέπει να φοβούνται πως οι νύχτες οργής δεν αργούν να ξαναξεκινήσουν. Ο αγωνιζόμενος λαος και η νεολαία σε αυτόν τον τόπο έχουν δώσει -ουκ ολίγες φορές- την απάντηση που αρμόζει όταν ανθρωποι ξεψυχούν, βασανίζονται, υποφέρουν εξαιτίας της ανάλγητης κυρίαρχης πολιτικής. Έχουν δείξει πως μπορούν να διεκδικήσουν μια ζωή με δικαιώματα και αξιοπρέπεια.