2 Απριλίου 2014

Δε μας τρομοκρατούν συλλήψεις δακρυγόνα. νόμος είναι το δίκιο του αγώνα!

Χθες 1/4/ πραγματοποιήθηκε η μεγάλη πορεία ενάντια στην Ευρωπαϊκή Ένωση με αφορμή τη συνεδρίαση του Eurogroup και του Ecofin στην Αθήνα. Σαμαράς και Δένδιας απαγόρεψαν τις πορείες στο κέντρο της Αθήνας, γυρνώντας μας μερικές δεκαετίες πίσω, στην περίοδο της χούντας. Παρ' όλα αυτά πλήθος κόσμου κατέβηκε στο κέντρο της Αθήνας, να διαδηλώσει ενάντια στην Ε.Ε και το ευρώ που έχουν επιβάλει την πολιτική λιτότητας και χρεωκοπίας της χώρας, τις απολύσεις των εργαζομένων, την οικονομική αφαίμαξη εν γένη του ελληνικού λαού. Η Ε.Ε δεν είναι το σπίτι των λαών, είναι ένας εκμεταλλευτικός θεσμός, που προωθεί τα συμφέροντα των μεγάλων κεφαλαίων, δημιουργεί ανεργία και την εκμεταλλεύεται φτιάχνοντας μισθούς πείνας για τους εργαζομένους-ανέργους.

Γι΄ αυτούς λοιπόν τους λόγους χιλιάδες άνθρωποι, εργαζόμενοι, άνεργοι, φοιτητές, απολυμένοι κ.ά βρέθηκαν στον δρόμο και έσπασαν την απαγόρευση. Όταν μέρος της πορείας διεκδίκησε το δικαίμωμά του στην ίδια την πορεία και επιχείρησε να περάσει από το μπλόκο των ΜΑΤ που έκοβε τον δρόμο, ώστε να συνεχιστεί η πορεία προς τη Βουλή, δέχθηκε απρόκλητη βία και καταστολή, με ρίψη χημικών και ξύλο. Όμως το όργιο βίας και καταστολής δε σταμάτησε εκεί. Την ώρα που η πορεία διαλυόταν στην οδό Ακαδημίας, περίπου 30 μηχανάκια της ομάδας ΔΕΛΤΑ άρχισαν να κατευθύνονται τρέχοντας πάνω στο μπλοκ των φοιτητικών συλλόγων δημιουργώντας αποπνικτικό συνωστισμό 150 ατόμων πάνω σε ένα μικρό πεζοδρόμιο. Πρόκειται για δολοφονική επίθεση ενάντια στη νεολαία και τον λαό που αγωνίζεται να αποτινάξει το ζυγό της υποδούλωσης και της υποτέλειας στην Ε.Ε και το Δ.Ν.Τ. Όσοι δεν βρήκαν καταφύγιο σε κάποιο από τα μαγαζιά που ήταν εκείνη την ώρα ανοιχτά, προσήχθησαν. Οι προσαχθέντες είναι συνάδελφοί μας αγωνιζόμενοι φοιτητές. Ταυτόχρονα οι θρασύδειλοι της ΕΛΑΣ δε δίστασαν να μετατρέψουν την προσαγωγή ενός μαθητή Γυμνασίου σε σύλληψη!
Απέναντι στην άγρια καταστολή της ΕΛΑΣ που δρα υπό τις διαταγές του Δένδια, η νεολαία και το λαϊκό κίνημα οφείλουν να απαντήσουν με όλες τους τις δυνάμεις. Ενάντια στον εκφοβισμό και την τρομοκρατία απαντούμε με δυναμικότερες κινητοποιήσεις για την διεκδίκηση των ελευθεριών και των δικαιωμάτων μας, που καταπατούνται και ακυρώνονται μέρα με τη μέρα!