7 Ιουλίου 2010

Καταγγελία για τις σφαγές του ινδικού κράτους

Τις τελευταίες ημέρες το ινδικό κράτος έχει εξαπολύσει μια τρομακτική δολοφονική επίθεση εναντίον του κινήματος των φτωχών αγροτών της χώρας. Κινητοποιώντας εκατοντάδες χιλιάδες στρατιωτών, αστυνομικών και παρακρατικών δολοφόνων στοχεύει στο τσάκισμα της αντίστασης του ινδικού λαού που συνεχώς δυναμώνει και αγκαλιάζει σήμερα μια περιοχή όπου κατοικούν πάνω απο 100 εκατομμύρια άνθρωποι. Σκοπός της κυβέρνησης είναι να «μεταβιβάσει» τεράστιες εκτάσεις γης που αυτή τη στιγμή ανήκουν σε φτωχούς μικροκαλλιεργητές σε πολυεθνικές εταιρίες ώστε αυτές να εκμεταλλευτούν το φυσικό τους πλούτο. Παρά όμως τις μαζικές επιδρομές του αντιδραστικού ινδικού κράτους, το κίνημα των αγροτών δυναμώνει και αποκρούει τις δολοφονικές επιθέσεις.
Καταδικάζουμε με τον πιο απερίφρταστο τρόπο την κυβέρνηση της Ινδίας για τα εγκλήματα που διαπράτει ενάντια στο λαό της και δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας στον αγώνα του ινδικού λαού ενάντια σε ένα κράτος που για να προωθήσει τα συμφέροντα της αστικής τάξης καταδικάζει εκατοντάδες εκατομμύρια πολίτες του στην πείνα και την εξαθλίωση.
Ως ελάχιστο δείγμα αλληλεγγύης στον λαό της Ινδίας πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη 6 Ιουλίου κινητοποιήσεις σε ολόκληρο το κόσμο. Στην Αθήνα έγινε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας έξω απο την ινδική πρεσβεία την οποία διοργάνωσαν αριστερές και δημοκρατικές οργανώσεις


ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΙΝΔΙΚΟΥ ΛΑΟΥ


Συνεργασία Ανεξάρτητων Φιλοσοφικής
(συμμετέχουμε στην Ενωτική Πρωτοβουλία ΣΑΦ-ΚΑΡΦΙ)
Ε.Α.Α.Κ.